Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 23 грудня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2016/12/23/svitlovodskii-miskii-golova-ukropivets-vimushenii-pozivatisja-do-sudu-schob-skasuvati-rishennja-nezakonno-sklikanoi-sesii-miskoi-radi.htm
політика, 23 грудня 2016

Світловодський міський голова – УКРОПівець вимушений позиватися до суду, щоб скасувати рішення незаконно скликаної сесії міської ради


9 грудня 2016 року секретарем Світловодської міської ради Юрієм Сапяновим з невідомих причин було скликано 28 позачергову сесію Світловодської міської ради сьомого скликання. Міський голова Валентин Козярчук, який на вибори 2015 року йшов кандидатом на цю посаду від політичної партії «Українське об’єднання патріотів -УКРОП», і як тільки отримав перемогу на виборах, закликав народних обранців відкинути всі політичні амбіції та зробити роботу ефективною з першого ж дня спільної роботи.


Тепер же, дізнавшись про неправомірність скликаної сесії, Валентин Козярчук довів до відома депутатів, яких на засідання було 26 осіб, що дана сесія скликана з порушенням чинного законодавства, тому він відмовляється її проводити. Не зважаючи на заперечення міського голови, депутати Світловодської міської ради більшістю голосів призначили головуючим на сесії секретаря Юрія Сапянова, який власне і зібрав цю сесію.


Напередодні, 7 грудня, світловодських депутатів скликали на позачергову сесію Світловодської міської ради, але тоді вона так і не відбулася в зв’язку з не явкою більшої половини депутатського корпусу. Тоді на порядку денному були питання: про внесення змін до бюджету на 2016 рік та про повторний розгляд рішення про припинення повноважень заступника міського голови Анни Нестеренко. Після ситуації, яка склалася, позачергову сесію вирішили скликати 13 грудня та на це було видане відповідне розпорядження міського голови Валентина Козярчука. Проте, порушуючи всі конституційні норми, сесію на чотири дні раніше скликає секретар міської ради, запрошуючи окремих депутатів на засідання, при цьому не повідомляє місцевих депутатів-укропівців та окремих депутатів з інших політичних сил про проведення сесії. А вже на сесії разом з іншими депутатами ігнорує зауваження з приводу незаконності проведення сесії в такому форматі.


Тож спробуємо проаналізувати ситуацію, для того, щоб все ж прояснити,чому секретар та частина депутатів міської ради вирішили піти на протиправні дії та все ж провести незаконну сесію міської ради. Так, на грудень цього року у міській раді склалась наступна ситуація: у відкритій опозиції до міського голови перебувають 24 депутати від різних фракцій, в тому числі: ВО«Свобода» – 5; «Опозиційний блок» – 5; ВО «Батьківщина» – 3;«Громадський рух «Народний контроль» – 2;«Об’єднання «Самопоміч» – 2;«Блок Петра Порошенка «Солідарність» – 1;Радикальна партія Олега Ляшка – 3; Партія пенсіонерів України – 3.


Свідченням деструктивної ролі нібито патріотичних та демократичних сил є спільні зусилля  місцевої «Батьківщини» разом з Опозиційним Блоком та «Свободою»  відносно своєї позиції  по принциповим питанням: наприклад, не підтримують пропозиції щодо оптимізації бюджетної сфери, зокрема, об’єднання управлінь освіти та молоді і спорту в одне, що є звичною практикою для міст з населенням до 100 тисяч, і що б дало можливість зекономити більше 500 тисяч грн. бюджетних коштів, або ж блокуються питання збільшення ресурсів місцевого бюджету, зокрема, встановлення необхідних ставок на нерухоме майно, відмінного від земельного податку тощо; не підтримують пропонованої міським головою кандидатури керуючого справами, внаслідок чого ця посада вакантна 5 місяців; створюють постійні скандали на сесіях, і таким чином блокують роботу депутатського корпусу.


Тож зважаючи, на події 9го грудня їх незаконність та неправомірність дій секретаря та частини депутатів міської ради міський голова Валентин Козярчук змушений був звернутися з адміністративним позовом до суду про визнання дій протиправними та скасування рішень, прийнятих 9-го грудня. Розгляд справи відбудеться вже найближчого понеділка, 26го грудня, в  Світловодському міськрайонному суді. 


3421Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: