Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Ліана Амбарцумян, "Кіровоград24"
Дата: 22 грудня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2016/12/22/sergii-kuzmenko-pidbiv-pidsumki-roboti-za-rik-scho-minae-ta-rozkazav-pro-plani-na-nastupnii.htm
політика, 22 грудня 2016

Сергій Кузьменко підбив підсумки роботи за рік, що минає та розказав про плани на наступний

Ліана Амбарцумян, "Кіровоград24"


Сьогодні, 22 грудня, відбулася прес-конференція Сергія Кузьменко, голови Кіровоградської облдержадміністрації, під час якої він розповів про основні результати роботи за 2016- й рік та пріоритети на 2017 рік. 


За його словами, у 2016 році області вдалося заробити і спрямувати у бюджет на 1,1 млрд. грн. більше, ніж у минулому році. Приріст склав близько 50%. 


«За рахунок усіх надходжень до бюджету (майже 8 млрд. грн. ) забезпечувалися три стратегічні напрямки. На 43 % більше, ніж у минулому році, зросло фінансування програм соціального захисту мешканців області, загальна сума якої склала 2,5 млрд. грн. Покращилося фінансування галузі охорони здоров'я та освіти, загальна сума якого складає 2,2 млрд. грн. Закуплено 28 нових шкільних автобусів, проведено мультимедійну модернізацію шкіл, вперше за останні роки спрямовано кошти на додаткові виплати вчителям. Суттєво, майже на 30%, збільшився обсяг коштів для інвестиційних проектів» - наголосив Сергій Кузьменко.


Також Сергій Кузьменко повідомив, що цього року тривав ремонт доріг Кіровоградщини. За його словами, з  усіх джерел, залучено у 4 рази більше коштів, ніж у 2015 році, а це 518, 5 млн. грн. 


"Вперше з 2012 року здійснено капітальний ремонт значних ділянок доріг державного значення, загальною протяжністю близько 50 км» - додав голова ОДА. 


Що ж стосується середньої заробітної плати, то, з січня 2015 року по жовтень 2016 року, вона зросла на 38%, а саме з 2 789 грн. до 3 861 грн. Як повідомив Сергій Кузьменко, найбільше, за цей період, заробітна плата зросла у сільському господарстві - з 2 480 грн. до 3 922 грн., що складає 55% зростання. 


«Також за 2016 рік було збудовано 9 елеваторів, відкрито завод і три переробних підприємства, запущено електростанцію. Забезпечено модернізацію основного підприємства водопостачання області ОКВП "Дніпро-Кіровоград", на яке було витрачено 40 млн. грн. У підприємства агропромислового комплексу, інфраструктури та промисловості було вкладено майже 4 млрд. грн. інвестиційного ресурсу» - додав губернатор. 


За його словами, пріоритетними напрямками фінансування галузі охорони здоров'я стали: реконструкція дитячої обласної лікарні та станції переливання крові, модернізація окремих корпусів та відділень обласної лікарні, капітальний ремонт обласного госпіталю для ветеранів війни та відкриття в обласному центрі філіалу Донецького медичного університету.


А за результатами загальнодержавного моніторингу, Кіровоградщина у 2016 році з 11-го місця піднялася на 8- ме серед областей України за рівнем соціально- економічного розвитку.


Сергій Кузьменко наголосив, що пріоритетом для облдержадміністрації у 2017 році є план  розвитку проекту "Здоров'я наших дітей" за трьома напрямками: моніторинг якості харчування дітей у школах; моніторинг матеріальної бази для розвитку дитячої фізкультури і спорту (шкільних спортзалів та спортмайданчиків); повне завершення усіх робіт у дитячій обласній лікарні і початок ремонтування дитячих відділень районних лікарень. У 2017 році буде введено в дію новий інструмент здійснення належного контролю за цими напрямками - "Моніторинговий Центр" голови ОДА. На цей центр буде покладено завдання з розвитку комунікацій з громадою області. Тобто, у 2017-му році ставиться за мету максимальне наближення обласної влади до громади.


3394Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: