Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 11 листопада 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2016/11/11/prezidentska-partija-vistupae-za-shiroke-ob-ednannja-teritorialnih-gromad-navkolo-oblasnogo-tsentru-teks-zajavi-.htm
політика, 11 листопада 2016

Президентська партія виступає за широке об’єднання територіальних громад навколо обласного центру (ТЕКС ЗАЯВИ)


Як вже повідомляв сайт Кіровоград24 вчора, 10 листопада,  на черговому сесійному засідання Кіровоградської міської ради депутатами було ініційовано звернення до міського голови Райковича, щодо об’єднання одну територіальну громаду міста Кропивницького та селища Нового. Натомість навколо цього питання зав’язалася дискусія. Зокрема, секретар Новенської селищної ради, присутня на засіданні, виступила різко проти цієї ініціативи.


В редакцію сайту Кіровоград24 з цього приводу була надіслана заява Кіровоградської територіальної організації політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». 


Текст заяви наступний:


Офіційна заява Кіровоградської територіальної організації політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» щодо добровільного об'єднання територіальних громад


Кіровоградська територіальна організація політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» підтримує курс Президента іУряду України на реформу місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.


На нашу думку, дана реформа є найпрогресивнішою, адже дозволяє громадам розпоряджатися власними коштами на місцях. Зважаючи на зміни, які запропоновані для внесення в Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», що передбачають приєднання до міст всіх населених пунктів, розташованихв безпосередній близькостідо обласного центру, ми виступаємо за приєднання до Кропивницького не лише селища Нового, а й таких населених пунктів як Созонівка, Бережинка, Соколівське, Вільне, Грузьке,Велика Северинка та Підгайці. Такий формат об’єднання є логічним, адже дані населені пункти знаходяться в безпосередній близькості до обласного центру, більшість їх жителів працюють на підприємствах міста, поповнюючи таким чином саме бюджет Кропивницького, а не селищний та сільські бюджети відповідно, користуються транспортною, освітньою та медичною інфраструктурою міста.


Окрім того таке об’єднання дасть змогу збільшити надходження до бюджету об’єднаної територіальної громади (ОТГ) через більш привабливі фіскальні правила. Також бюджет зможе розраховувати на фінансування з державного бюджету, призначене для розвитку інфраструктури об'єднаних громад.  Крім цього, таке об’єднання дозволить розширити територію обласного центру та збільшити чисельність його населення, що створить потенціал для подальшого розвитку.  В іншому випадку, обласний центр буде затиснутий малими громадами, що вперспективі може призвести до обмеження його розвитку.


Враховуючи беззаперечні переваги для громади, депутати Кіровоградської міської ради фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» підтримують звернення до міського голови з пропозицією ініціювати добровільне об’єднання територіальних громад населенних пунктів Нове, Созонівка, Бережинка, Соколівське, Вільне, Грузьке, Велика Северинка, Підгайці та міста Кропивницький. В свою чергу територіальна організація наполягає на проведенні консультацій з представниками прилеглих населенних пунктів та розширенні такого об’єднання.


Голова Кіровоградської територіальної організації політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»     Костянтин Яриніч


4167Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: