Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 7 листопада 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2016/11/07/-svoboda-25-rokiv-borotbi.htm
політика, 7 листопада 2016

"Свобода": 25 років боротьби


Сьогодні в прес-клубі Кропивницького відбулася прес-конференція представників Всеукраїнського об’єднання «Свобода», приурочена 25-ій річниці створення політичної партії українських націоналістів.


Так, зокрема, Ігор Степура, голова Кропивницької обласної організації ВО «Свобода» зауважив, що за 25 років свого існування «Свободі» вдалося привернути увагу до себе. Нині є багато людей, які повірили в цю політичну силу.  


«На нашому шляху було багато боротьби, але ми проявили честь і гідність. В своїй діяльності ми не обмежуємося одним напрямком і не ставимо за мету кар’єрне зростання. Ми брали участь в революціях, воювали, є активними учасниками волонтерського руху. І всі, хто слідкував за розвитком подій в державі, не могли не помітити результатів нашої діяльності. Ми називали себе партією ровесників незалежності. Наші осередки потужно представлені у місцевих радах. Ми не змінюємо свою програму від виборів до виборів, не зраджуємо своїм принципам, тому люди розуміють і підтримують нас», - розповів Ігор Степура.  


Олександр Ромащенко, один із засновників «Свободи» в Кіровоградській області нагадав, як зароджувався партійний осередок в регіоні: «В 2000-их роках, коли відбувся ганебний референдум Кучми, як я його називаю, я був керівником «Руху» в Долинському районі. Ця політична сила нас не задовольняла і ми почали шукати ту політичну силу, яка б відповідала нашим принципам. У 2001-му році, у повному складі, ми вийшли з «Руху» і влилися в СНПУ (Соціал-Націоналістична Партія України, а нині ВО «Свобода»). А в 2006-му році я був призначений керівником обласної партійної організації». 


Руслан Степура, заступник голови обласної організації ВО «Свобода» з воєнних питань, депутат Кіровоградської обласної ради додав: «Нині у мешканців нашої області є можливість голосувати за тих, хто не зраджує». 


А Сергій Капітонов, голова міської організації, керівник фракції в міській раді повідомив: «Нині ми маємо 8 депутатів у радах міста, з них двоє – депутати міської ради. У міськраді почуваємо себе впевнено, але працювати важко. Як відомо, не так давно відбулося переформатування більшості, об'єднання навколо «Опоблоку». А «Свобода» була, є і буде проти того, щоб колишні регіонали допускалися до влади. Люстрація, як така, не відбулася в нашому місті. В міській раді не притримуються ні закону, ні регламенту. Більшість приймає рішення, які цікаві їм, а не громаді. Попри те, що у міській раді нас лише троє, ми не є найменш впливовими. Завжди притримувалися своєї позиції і програми, ми не торгуємося з іншими політичними силами. Можемо прийняти компроміс, десь піти на поступки, але не в тому, що стосується нашої програми чи інтересів громади. Ті завдання, які нам ставлять мешканці, ми відстоюємо, бо поважаємо їх думку». 


Минулого тижня також відбулася окрема прес-конференція Ігоря Степури, голови Кропивницької обласної організації ВО «Свобода», який є заступником голови Кіровоградської обласної ради.  


Він висловив своє ставлення до оприлюднених чиновниками декларацій. 


На думку пана Степури, щоб громадяни мали довіру до влади, вона повинна продемонструвати свої статки. Тим паче, що суспільство має такий інтерес, у цьому є потреба. Адже європейська держава має бути відкритою, публічною. 


«Я закликаю громадян цікавитися деклараціями, не бути байдужими. Я готовий сприяти тому, щоб люди повірили, що у нас є майбутнє і ми станемо прозорими та публічними. Я особисто заповнив електронну декларацію. Мені немає чого приховувати, совість мене не мучає», - додав Ігор Степура.


3146Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: