Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Кіровоград24
Дата: 30 вересня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2016/09/30/jarinich-initsijue-programu-radiatsiinogo-ta-sotsialnogo-zahistu-dlja-oblasnogo-tsentru.htm
політика, 30 вересня 2016

Яриніч ініціює програму радіаційного та соціального захисту для обласного центру

Кіровоград24


Про це народний депутат України Костянтин Яриніч ("БПП - Солідарність") написав на своїй персональній сторінці у Facebook:


"Шановні мешканці нашого славного міста!


Вже багато років посадовці різних рівнів чи не щодня запевняють нас в рішучих намірах вирішити вкрай складну екологічну ситуацію в нашому місті, спричинену тим, що наш обласний центр розташований безпосередньо над копальнями уранових руд. Як наслідок, наше місто входить до трійки міст України з найвищим показником смертності від раку та кількості захворювань на злоякісні новоутворення, найпоширенішим з яких є рак легенів.


Однак, щоразу як місцеві чиновники разом з науковцями та екологами приступають до вивчення ситуації та напрацювання першочергових заходів для вирішення проблеми, вони стикаються з проблемою, розв'язання якої неможливе тільки за рахунок фінансових ресурсів міського чи обласного бюджетів, а потребує комплексної державної підтримки.


Проблема і в тому, що на центральному рівні, «м’яко кажучи», не дуже переймаються проблемами на місцях. Мій депутатський запит в жовтні минулого року до Міністерства екології та природних ресурсів України щодо перевірки стану довкілля, екологічної безпеки та заходів, що вживаються до їх поліпшення, фактично залишився без належного реагування, що є грубим порушенням прав людей на безпечне довкілля.


У зв’язку з цим сьогодні мною, як народним депутатом України, було направлено у Комітет з питань бюджету пропозицію передбачити у Державному бюджеті на наступний рік нову бюджетну програму, спрямовану на виконання заходів щодо радіаційного та соціального захисту населення нашого міста.


Також сьогодні мною в Апараті Верховної Ради було зареєстровано депутатський запит до голови Кіровоградської обласної державної адміністрації С. Кузьменка з приводу необхідності ініціювання перед Кабінетом Міністрів України розроблення комплексної державної цільової програми радіаційного і соціального захисту населення нашого міста та провести громадське обговорення концепції даної програми. Саме державним обласним адміністраціям Законом надано таке право.


Вважаю, що дана цільова програма для нашого міста повинна передбачати:


- створення та забезпечення постійного функціонування систем екологічного та радіаційного моніторингу;


- поліпшення санітарно-гігієнічного та екологічного становища у місті, створення безпечних умов для життя і здоров’я людини;


- забезпечення ранньої діагностики захворювань онкологічного характеру, серцево-судинної системи, органів дихання та травлення;


- поліпшення соціального захисту та оздоровлення жителів міста, надання додаткової медичної допомоги дітям, вагітним жінкам і породіллям, громадянам, що мають пільги, визначені законодавством; 


- розвиток мережі лікувально-профілактичних закладів, установ соціального призначення та забезпечення їх функціонування;


- проведення комплексу ремонтно-будівельних робіт, спрямованих на розбудову соціальної інфраструктури міста та поліпшення житлових умов мешканців міста.


Як батько двох дітей, лікар та Ваш земляк я пропоную всім нам ОБ’ЄДНАТИСЯ (незалежно від політичних поглядів чи бачення щодо найменування нашого міста) заради досягнення спільної мети – здоров’я наших рідних у безпечному для життя довкіллі!".


3236Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: