Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 20 вересня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2016/09/20/u-kropivnitskomu-vidbudetsja-hiv-muzichnii-festival-imeni-karolja-shimanovskogo.htm
політика, 20 вересня 2016

У Кропивницькому відбудеться ХІV Музичний фестиваль імені Кароля Шимановського


З кінця вересня по кінець жовтня у Кропивницькому проходитиме ХІV Музичний фестиваль імені Кароля Шимановського, який цього року матиме різноманітну програму за участю артистів з Польщі, Швеції, Австрії та України. Розпочнеться мистецьке свято вже 29 вересня концертом соліста Віденського Королівського оркестру Павла Качнова (Україна-Австрія, фортепіано). 1 жовтня вперше у нашому місті прозвучить моноопера «Листи кохання» одного з класиків української музики ХХ ст. Віталія Губаренка у виконанні київських артисток Валерії Туліс та Ольги Ващук. Окрасою фестивалю обіцяє стати концерт солістки Варшавської камерної опери Ольги Пасічник (сопрано, Україна-Польща) та її сестри, засновниці й директорки Українського Інституту у Швеції Наталії Пасічник (фортепіано, Україна-Швеція).


Можна буде також послухати струнний квартет «Cordes» (м.Київ), Муніципальний камерний хор під керуванням Юрія Любовича, студентів-скрипалів Львівської національної музичної академії ім. М.Лисенка. Колективи музичного училища (хормейстер – Надія Шост, диригент – Наталія Хілобокова) візьмуть участь у панахиді пам’яті видатних земляків-музикантів.


Крім концертів відбуватимуться виступи музикознавців та краєзнавців,  відкриття виставок, підготовлених музеями Нейгауза, Шимановського, Осмьоркіна та відділом мистецтв обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського, демонстрація презентованого торік першого українського фільму про К.Шимановського, який отримав премії на всеукраїнському та міжнародному фестивалях.


5 жовтня планується відкриття меморіальної дошки видатному польському письменникові Ярославу Івашкевичу на приміщенні колишньої чоловічої гімназії, де він навчався.


3392Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: