Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 22 червня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2016/06/22/u-bobrintsi-pidpalili-avtomobil-mera.htm
політика, 22 червня 2016

У Бобринці підпалили автомобіль мера (ФОТО)


Як повідомив на своїй персональній сторінці в соціальній мережі фейсбук Сергій Таровик: "За словами Голови Бобринецької районної партійної організації Аграрної партії України, депутата Бобринецької районної ради Юрія Крутько, 22 червня 2016 року, близько першої години ночі, в м. Бобринці по вул. Кропивницька, 4, в дворі будинку, який успадкував від батьків міський голова Бобринецької об’єднаної територіальної громади Валерій Сніжко, пролунав вибух.


Коли господар вибіг на вулицю, то побачив палаючий з усіх сторін його власний автомобіль (Фольксваген–Поло 2012р.в.). На телефонний виклик мера, в буквальному сенсі за 5 хвилин, приїхала бойова машина пожежників. Однак підпалений за допомогою бензину автомобіль врятувати не вдалося. Але головне те, що пожежники врятували сусідній житловий будинок з ввідним газопроводом в трьох метрах неподалік.


Справа в тому, що 25 жовтня 2015 року, вперше на Кіровоградщині, був обраний мером об’єднаної територіальної громади Сніжко Валерій Вадимович, людина не пов’язана з бізнесом та місцевими олігархами. Не всім мабуть до вподоби стала принциповість мера в тому, що податки до місцевого бюджету повинні платити всі – незалежно від регалій.


Мабуть аргумент нового мера, що децентралізація влади повинна починатися з того міста де ти живеш, і викликала такі серйозні аргументи його противників як підпал.


Можливо замовники, бо виконавців, як завжди, не знайдуть, тепер розраховують на пом’якшення позиції мера. Оскільки Валерій Сніжко використовував власний автомобіль не тільки в особистих, а й у службових цілях, так як службовий автомобіль в технічному відношенні є малопридатний, то тепер опоненти сподіваються, що меру прийдеться розкошелитися на новий службовий автомобіль (за рахунок бюджету).


Як сказав Валерій Сніжко в інтерв’ю кіровоградському телебаченню, він і далі буде служити не олігархам, а громаді. І його такими брудними методами не налякати.


В Бобринецькому районі, як повідомив Юрій Крутько, в районній раді вісім депутатів від Аграрної партії України, і в міській раді також вісім. Депутати-аграрії висловлюють підтримку своєму мерові, якого вважають людиною принциповою і справедливою, хоч і безпартійною. Однак нагадують новій поліції, що з початку року це вже третій підпал автомобіля, здійснений із злочинних мотивів, який отримав соціальний резонанс. Проте результатів розслідування поліція громадськості не повідомляє.


Зокрема в Кіровоградському районі при аналогічних обставинах, весною цього року, відбувся підпал автомобіля Таровика Сергія Петровича – голови Кіровоградської обласної партійної організації Аграрної партії України, депутата Кіровоградської районної ради, керівника ПП «Шанс». Аналогічна ситуація була і у фермера з Олександрівського району (с. Цвітне). Поліція не повідомляє ніяких результатів, хоча пройшло вже досталь часу.


В червні цього року в приміщенні Торгово-промислової палати відбулася широка дискусія з питань децентралізації за підтримки Швейцарського проекту DESPRO. Гості з Києва, Юрій Ганущак та експерт – міський голова Малої Виски Юрій Гульдас наводили свої аргументи на користь прискорення процесу децентралізації в області. Правда приклади чомусь наводили з Хмельницької та інших областей. Мабуть тому, що жодної сільської ради, навколо якої об’єдналася громада, в нашій області ще немає. Є Бобринецька, Маловисківська та Новоукраїнська об’єднані територіальні громади навколо районних центрів. Це все міські громади, а жодної сільської громади ще немає.

 

Тепер виникає риторичне питання. То чиї ж аргументи будуть переконливішими? Практичні наслідки пожежі в Бобринці у мерському дворі, чи теоретичні, які прозвучали в залі. Питання залишається відкритим.


Якщо правоохоронні органи не нададуть оперативної відповіді, то питання так і залишиться риторичним".







Щоб збільшити фото натисніть на них.


            


5143Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: