Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Кіровоград24
Дата: 10 червня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2016/06/10/miska-rada-ne-pogodilasja-pereimenovuvati-kirovograd-na-kropivnitskii.htm
політика, 10 червня 2016

Міська рада не погодилася перейменовувати Кіровоград на Кропивницький

Кіровоград24


Як вже повідомляв сайт «Кіровоград24», сьогодні відбувається чергове засідання Кіровоградської міської ради. Після обідньої перерви в його роботі взяли участь 35 з 42 народних обранців. Серед інших питань найрезонанснішим стало питання про згоду чи не згоду з рішенням профільного комітету Верховної Ради України про перейменування міста Кіровоград на Кропивницький. Це питання постало через відповідний запит народного депутата України Костянтина Яриніча (БПП – Солідарність), який в ньому запропонував міським обранцям визначитися про підтримку чи не підтримку рішення профільного комітету ВР. 


Це питання викликало бурхливе обговорення, як в середині депутатського корпусу, так і в представників громадськості. В обговоренні також взяв участь народний депутат Олександр Горбунов, який і вносив, серед кількох інших народних депутатів, пропозицію перейменувати Кіровоград на Кропивницький.


Головуючий на сесії міський голова Андрій Райкович першим поставив на голосування питання про підтримку рішення комітету ВР, щоб перейменувати місто в Кропивницький. За це проголосувало лише 10 міських депутатів (з 35 присутніх). А вже наступним проектом рішення депутати більшістю (23 – за) висловили свою незгоду з рішенням комітету ВР перейменувати місто на Кропивницький.      


3317Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: