Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 13 травня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2016/05/13/jak-kirovogradski-nardepi-golosuvali-za-priznachennja-lutsenka-genprokurorom.htm
політика, 13 травня 2016

Як кіровоградські нардепи голосували за призначення Луценка генпрокурором



Верховна Рада дала згоду на призначення лідера фракції БПП Юрія Луценка генеральним прокурором. За відповідне рішення проголосували 264 народні депутати.


Таким чином, депутати підтримали постанову "Про надання згоди на призначенням президентом України Юрія Луценка на посаду генерального прокурора України" - повідомляє УП.


Відповідаючи на запитання депутатів у Раді перед голосуванням, Луценко заявив, що категорично проти, щоб йому ставили завдання, кого треба звільнити з посад, а кого посадити.


Коментуючи справи щодо "Центру протидії корупції" та колишніх заступників генпрокурора Давида Сакварелідзе та Віталія Каська, Луценко заявив, що вважає їх "політичною злістю".


"Я вважаю справи проти Шабуніна (Центр протидії корупції – ред.) і Сакварелідзе настільки дріб’язковими, що вони ганьблять ГПУ. Якщо там навіть є склад злочину, я передивлюся ці справи, то це точно не компетенція найвищих керівників Генпрокуратури, а також керівника прес-служби ГПУ, який робив із цього кількамісячний марафон", - заявив Луценко.


"Я думаю, що це був вид політичної злості, намагання очорнити критиків", - сказав Луценко.


Він пообіцяв розібратися із цими справами. "Я розберуся із цими справами, якщо вони були незаконними, я принесу вибачення від імені ГПУ, і ми закриємо цю сторінку", - зазначив він.


У четвер Верховна Рада ухвалила зміни, які дозволить кандидату на посаду генерального прокурора не мати юридичної освіти. Таким чином цей закон дозволить лідеру фракції БПП Юрію Луценку очолити Генпрокуратуру.


Закон блискавично швидко підписав президент Порошенко. Через кілька годин його опублікували у спецвипуску "Голосу України".


Колишній заступник генерального прокурора Віталій Касько назвав прийнятий у четвер закон про ГПУ розподілом портфелів між двома фракціями коаліції.


Кіровоградські народні депутати так проголосували за це рішення:


Костянтин Яриніч (БПП «Солідарність») – за


Анатолій Кузьменко (БПП «Солідарність») – за


Олександр Горбунов («Народний фронт») – відсутній


Сергій Ларін («Опозиційний блок») – не голосував


Дмитро Лінько («Радикальна партія Олега Ляшка») – не голосував


Станіслав Березкін («Відродження») – за


 Михайло Поплавський  («Воля народу») – за


Олесь Довгий («Воля народу») – за



3158Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: