Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Кіровоград24
Дата: 18 квітня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2016/04/18/bez-kirovograda-peremagae-elisavetgrad-rezultati-opituvannja-video-.htm
політика, 18 квітня 2016

Без Кіровограда перемагає Єлисаветград. Результати опитування (ВІДЕО)

Кіровоград24


18 квітня о 10 годині відбулася прес-конференція на тему: «Думки і погляди жителів Кіровограда стосовно перейменування міста. Результати спільного опитування КМІС і Соціологічної групи "Рейтинг"». Про це повідомляє кореспондент сайту «Кіровоград.24».


Організатор: Київський міжнародний інститут соціології.


Учасники: Володимир Паніотто, генеральний директор КМІС; Антон Грушецький,  керівник відділу кількісних досліджень КМІС; Олексій Антипович, директор Соціологічної групи "Рейтинг".  


На прес-конференції організатори повідомили, що з 6 по 11 квітня в Кіровограді була опитана тисяча містян з приводу їх думки щодо перейменування міста Кіровограда. Похибка становить плюс мінус 3 %. Опитування проводили КМІС і Соціологічна група "Рейтинг". 


Респондентам ставилася ціла група питань, зокрема, 95% опитаних повідомили, що вони знають про перейменування міста Кіровограда, внаслідок прийняття Верховною Радою Закону «Про декомунізацію». 


На друге питання – «Як вони ставляться до перейменування?», 67% зовсім або скоріше не підтримують цю ідею. 25% - підтримують. Щодо конкретних назв, то респондентам пропонувалося три списки. Перший список з теперішньою назвою – Кіровоград і 57% респондентів підтримали саме її. 31% - за Єлисавтеград, 4% - за Кропивницький. Інші назви набрали менші відсотки. 


В другому списку теперішня назва Кіровоград була виключена. Без неї 55% підтримали назву Єлисаветград, 8% - Кропивницький, інші назви набрали менше відсотків. 


В третьому списку, з якого була виключена назва Єлисаветград, понад 70% опитуваних заявили, що вони не знають, яку б назву підтримали в такому випадку. 


В наступному питанні респондентів попросили визначитися з підтримкою між двох назв – Єлисаветград чи Кропивницький. 68% підтримали Єлисаветград і 13% - Кропивницький. 


Також опитаним було задано питання, чи підтримують вони рішення профільного комітету Верховної Ради, який запропонував винести на голосування парламенту назву Кропивницький? 82% кіровоградців висловилися проти такого рішення комітету, 14% - підтримали. Також 25% жителів міста з тих, що підтримують перейменування на Єлисаветград, готові виходити на акції протесту на підтримку цієї назви.    


4809Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

валентина18 травень 2016 14:33
0
Досить прив,язуватись до імен, бо завтра "комусь" і Кропивницький не сподобається.... Єлисаветград,- гарно, історично. Але, що б там не говорили, а це є прямий і добровільний крок до Малоросії. Хочете бути малоросами? Я НІ.
Треба прив,язуватись до географії. Чому не ІНГУЛЬСЬК? Бо це щось "мертве і гниле",- скажите Ви? А що в Кіровограді ми не гнили і не вмирали І одне, і друге. Та ще нас і вбивають. Вбивають в АТО, вбивають тарифами, вбивають відсутністю медицини і таке інше....
По великому рахунку не назву треба міняти, а СИСТЕМУ, яка цю назву породила і продовжує підтримувати......
Відповісти
нечастий гість10 червня 2016 16:27
0
Єлисаветград - гарно, історично? А стільки тут під святим омофором поламано шпіцрутенів на солдатських спинах хтось підраховував? Те ж саме запитаймо про жертв чуми, холери, повіней, пожеж, згаданих Пашутіним в його "Описі..." І все це під дбайливим оком "святих Ніколаїв, Александров, Єкатерин і Єлисавет". А були кріпаки під їх рукою?
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: