Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Кіровоград24
Дата: 3 березня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2016/03/03/anatolii-gritsenko-v-kirovogradi-rozpoviv-pro-koruptsiju-zgovir-oligarhiv-ta-nekompetentnii-urjad.htm
політика, 3 березня 2016

Анатолій Гриценко в Кіровограді розповів про корупцію, зговір олігархів та некомпетентний уряд

Кіровоград24


Сьогодні в Кіровограді перебуває Анатолій Гриценко, лідер політичної партії «Громадянська позиція». З місцевими журналістами він зустрівся в прес-клубі.


Під час прес-конференції Анатолій Гриценко, зокрема, озвучив основні принципи, яких мають дотримуватися члени партії "Громадяснька позиція":


"Попри те, що ми не маємо представників у Верховній Раді, тільки на місцях, вимоги до членів нашої партії, які стали депутатами або були кандидатами у депутати різних рівніх, не змінилися.  Вони не повинні забувати про те, що обіцяли, коли йшли на вибори. Наприклад, мій мобільний телефон вже 16 років є незмінним елементом у виборчій програмі. Кожен депутат, під час виборчої кампанії, повідомив номер свого телефону виборцям і зобов'язався його не змінювати, аби кожна людина могла зателефонувати і поспілкуватися з ним. Також щотижня має відбуватися живий прийом громадян, через кожні півроку звітувати перед виборцями про свою діяльність. І на цьому я наголошую".


Кілька слів Анатолій Гриценко сказав щодо ситуації в країні:


"Що стосується відставки чи не відставки уряду. Наш прем'єр, якого я називаю "Голохвастов", давно вже повинен був піти зі своїм урядом у відставку. Досить порожніх обіцянок та "10-ти хвилин з прем'єр-міністром", народ вже давно перестав слухати і вірити. По жодній, із заявлених реформ, нічого не зроблено. Понад 70 % населення країни вимагають відставки уряду. Цього вже досить. Страшна корупція навкогло прем'єра та президента. Парламент поставив уряду оцінку - не задовільно. А це автоматична відставка. І треба чітко усвідомити, що жодного оновлення уряду, при збереженні Яценюка на посаді, не буде. І, до речі, це не Яценюк погано працює, не Гонтарєва чи хтось інший. Це президент погано працює. Як то кажуть - "король голий". Адже саме він їх рекомендує, призначає. Давайте розберемося хто зберіг Яценюка на посаді? Олігархи які змовилися: Порошенко Ахметов, Коломойський. Щоб звільнити Яценюка не вистачило 34 голоси. Хто їх не додав? БПП. А Опоблок взагалі вийшов із залу і не додав 35 голосів. Бо всіх їх влаштовує слабкий прем'єр, який робить для них все, що вони хочуть. Цей уряд на посаді зберегли конкретні люди. А уряд має формуватися на принципі трьох "П": професійність, порядність патріотизм. Все".


А про корупцію Анотолій Гриценко сказав: 


"Кілька слів скажу про боротьбу з корупцією, точніше про імітацію. Коли кажуть, що боротися з нею важко, не вірто. Насправді легко. Але боротьба ця має починатися з першого крісла". 


Анатолій Гриценко також висловив чітку позицію стосовно виборів на Донбасі та Мінські домовленості:


"Жодних виборів на окупованих територіях, доки звідти не вийдуть російські війська, бути не може. Знаєте, чому керівництво країни запевняє нас, що на них тиснуть? Тому, що рік тому, 12 лютого, Порошенко погодився на підписання зрадницьких Мінських угод. Хто з вас читав текст тих угод, хто знає, про що там йдеться? Ніхто. А нас запевняють, що альтернативи їм немає, тож їх треба виконувати. Я читав текст тих угод. Буквально кілька прикладів. Порошенко каже, що не буде пощади тим, хто вбивав наших військових на Сході. А в Мінських угодах сказано - повна амністія для всіх учасників бойових дій. Де логіка? Там також немає жодного слова про Крим, навіть згадки немає. Все, захапали і забули. А сам проект Мінських угод, до речі, був підготовлений не в Києві чи в Європі, а в Кремлі".




2904Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: