Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: "Кіровоград24"
Дата: 18 лютого 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2016/02/18/jarinich-pojasniv-chomu-ne-golosuvav-za-vidstavku-urjadu-jatsenjuka.htm
політика, 18 лютого 2016

Яриніч пояснив чому не голосував за відставку уряду Яценюка

"Кіровоград24"

Сьогодні, на персональній сторінці в мережі facebook народний депутат України Костянтин Яриніч прокоментував, чому вчора він не не голосував за відставку уряду:


"Коротко про те, чому я не голосував за відставку уряду на чолі з А. Яценюком.


Безперечно, знецінення доходів українців у зв’язку з суттєвим підвищенням цін на товари та послуги, девальвацією гривні, зростання безробіття у зв’язку з зниженням виробництва, інвестицій в економіку, скороченням робочих місць, не достатніх заходів для превенції корупції, перекриття контрабандних потоків та загалом стимулювання виходу економіки з тіні, відсутності ефективного управляння державним майном та прозорого використання коштів платників податків, - є підставою для визнання діяльності Кабінету Міністрів України незадовільною, про що, відповідно, я і проголосував!


В той же час, ми повинні усвідомлювати, що, при умові відставки Кабінету Міністрів на чолі з А.Яценюком, проблема аж ніяк би не вирішилась. Тому, що кандидата на Прем'єр-Міністра, якого б підтримали всі фракції коаліції, на жаль, сьогодні немає.


В такому випадку, Прем’єр-міністр залишився би на своїй посаді, тільки вже з позначкою в.о. А тепер скажіть мені, будь ласка, коли людину відправили у відставку, але, тим не менше, вона продовжує працювати, то чи можна в такому випадку очікувати від неї ефективних управлінських рішень? Чи можна вважати, що вона по-державницьки підходитиме до виконання своїх службових обов’язків, розуміючи, що завтра-післязавтра на її місце прийде інша людина?


Думаю, що ні! Тільки проблема в тому, що узгоджену заміну ми зможемо знайти не завтра й не післязавтра, вирішення питання може потребувати не одного місяця, в той час Прем’єр-міністр виконуватиме свої обов'язки тільки вже в якості в.о. ...


Більше того, консолідованої кандидатури взагалі може й не бути, що автоматично означає розвал коаліції, відсутність підтримки надзвичайно важливих законопроектів, в тому числі спрямованих на отримання безвізового режиму з країнами Європейського Союзу, припинення підтримки України закордонними партнерами та загалом шлях до позачергових виборів й хаосу, який вони з собою привнесуть.


Виключно тому, що сьогодні ми не маємо консолідованого рішення щодо нового кандидата на посаду керівника уряду, який би зміг сформувати справжній технократичний уряд, я не голосував за відставку нинішьного складу Кабінету Міністрів.


Можливо, Арсеній Петрович за цей час, що йому відвели, зробить належні висновки й не гарною промовою, а реальними діями доведе, що уряд все-таки спроможний виконати ті обіцянки, які він давав народу України перед своїм призначенням!


Для цього, першочерговим нашим завданням я бачу перезавантаження складу уряду, зокрема тих міністрів, роботою яких є найбільше невдоволення, та встановлення чітких термінів для виконання коаліційної угоди".



3503Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: