Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: "Кіровоград24"
Дата: 17 лютого 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2016/02/17/gorbunov-vvazhae-nazvu-ingulsk-provintsiinoju-hoche-kropivnitskii.htm
політика, 17 лютого 2016

Горбунов вважає назву Інгульськ провінційною. Хоче - Кропивницький

"Кіровоград24"



Про це народний депутат України з Кіровоградщини Олександр Горбунов написав на своїй персональній сторінці в мережі facebook


«Вчора Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування прийняв рішення і винесе в зал Постанову про перейменування, згідно Закону про декомунізацію, міста Кіровоград в місто Інгульськ.


Я раніше неодноразово, говорив про те, що Верховна Рада і політика держави не дасть повернутися до назв імперської Росії, яка і зараз є агресором по відношенню до нашої країни. Моє бачення: я ніколи не називав і не схилявся до якоїсь певної назви, але завжди наголошував, що назва повинна бути українською.


До мене, як до народного депутата неодноразово зверталися кіровоградці, пропонуючи різні нові назви для нашого міста. Проаналізувавши всі запропоновані варіанти, з точки зору логічності, мелодійності, подальшого креативного обличчя міста я все таки схиляюсь до того, що місто може мати назву Кропивницький. Це одна з назв, яка підтримана Кіровоградською міською радою минулого скликання і направлена до ВР.


Саме ця назва може об`єднати усі патріотично налаштовані кола нашої громади. Адже ім`я Кропивницького стоїть в одному ряду з борцями за незалежність і самостійність України, таких як Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка та інших. Відтак Кропивницький вперше заявив перед світом, що українці – не просто народ, а нація, зі своїми культурою та звичаями» - саме так була обґрунтована назва Кропивницький мистецькою громадою нашого міста. І я згоден з цим, адже воно може стати мистецькою столицею України, ми можемо стати культурним, театральним центром нашої країни.


Я особисто говорив і говорю – назва Інгульськ, на мій погляд, досить провінційна. Але саме ця назва вже цього четвергах може бути підтриманою Верховною Радою Украіни. Якщо зареєструвати альтернативну Постанову з назвою Кропивницький то є шанс, що буде проголосовано саме за Кропивницький. Це думки. Поки що жодного кроку. Але часу - до завтра. Потрібна порада! Подавати Постанову чи ні? Порадьте».



3980Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: