Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва
Дата: 10 лютого 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2016/02/10/-ja-zhinka-koroleva-bereginja-.htm
політика, 10 лютого 2016

«Я – жінка, королева, берегиня»

Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва


Під такою назвою днями відкрилась виставка-інсталяція відділу абонементу Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва.


В Україні жінка традиційно вважалася берегинею домашнього вогнища, матір’ю, уособлювала в собі ніжність, доброту. Та разом з тим вона завжди була  наполегливою, принциповою та рішучою. 


Історії відомі імена Роксолани, київської княгині Ольги, королеви Франції Анни Ярославни, письменниць Лесі Українки, Олени Пчілки, Марка Вовчка, Ольги Кобилянської, Ліни Костенко; українських мисткинь Марії Заньковецької, Катерини Білокур тощо. А скільки спортсменок та громадських діячів прославляють нашу країну сьогодні. 


Всі вони складають образ української жінки  - жінки-матері, жінки-трудівниці, жінки-берегині сім’ї, королівни і незрівнянної красуні. 


Виставка-інсталяція прикрашена елементами жіночого туалету, тут присутні ті милі дрібнички, що роблять життя жінки приємнішим – це і чарівні прикраси, і аромат улюбленого парфума, предмети гардеробу та багато іншого. А головне – книги, про великих українок, про тих, чиї історії чіпляють струни душі. Ця виставка – ніби жіноча таємна кімната, де хочеться залишитися наодинці з собою. 


Виставка працюватиме до кінця лютого 2016 року. 


3550Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: