Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Андрій Леницький
Дата: 4 лютого 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2016/02/04/jaroslav-bublik-tvoriti-dobro-duzhe-prosto-.htm
політика, 4 лютого 2016

Ярослав Бублик : «Творити добро – дуже просто!»

Андрій Леницький


У Кіровоградській обласній раді 64 депутати Вони різні, пройшли на місцевих виборах в раду від кількох політичних сил, у виборчій кампанії застосовували різні технології. З початком нової каденції багато депутатів стали мало чим відрізнятися один від одного. А шкода, адже саме час довести виборцям, що вони не помилилися у своєму виборі...


Із загальної маси депутатського корпусу помітно виділяється Ярослав Бублик – керівник фракції «БПП «Солідарність»», успішний бізнесмен, амбітний політик, меценат зі стажем, незважаючи на його молодий вік. Засновник «Благодійного фонду Ярослава Бублика», який покликаний допомагати всім хто цього потребує, та в першу чергу це люди з обмеженими можливостями, діти з особливими потребами, учасники АТО, обдарована молодь.


У його багажі стільки реалізованих проектів, стільки конкретних справ, що час колегам переймати його досвід. Розглянемо феномен депутата Бублика «у розрізі».


Уродженець села Осички Вільшанського району, Ярослав Володимирович всіляко опікує свою малу батьківщину. Ще не будучи депутатом, він профінансував частковий ремонт доріг у своєму рідному селі і в районному центрі. У Березовій Балці за його фінансової підтримки разом з іншими активістами регіону пробурили свердловину, завдяки чому місцева школа була забезпечена водопостачанням.


Здоров'ю людей, належному наданню їм медичної допомоги Ярослав Бублик приділяє особливу увагу. Завдяки допомозі депутата в терапевтичному відділенні Вільшанської  центральної районної лікарні був відремонтований санвузол, палата, маніпуляційна, замінено вікна, проведено частковий ремонт хірургічного та інфекційного відділень. Також для лікарні було придбано нове медичне обладнання. Допомогою ЦРЛ депутат не обмежився, у нього багато планів щодо галузі охорони здоров'я.


Підтримувати охорону здоров'я і не допомагати системі освіти неможливо, упевнений Ярослав Володимирович. Дві дотаційні галузі в нашій країні тримаються саме на таких людях. Одноразова допомога школі - це не про Бублика. За сприяння депутата відремонтовані приміщення багатьох навчально-виховних закладів регіону, нові вікна та двері, обладнання комп'ютерних класів технікою та підключенням до мережі Інтернет, придбання плазмових телевізорів, поповнення бібліотечних фондів. Для села. все це могло б бути нездійсненною мрією, якби не небайдужість депутата обласної ради. Що вже говорити про свято, організоване Ярославом Володимировичем для випускників шкіл, коли хлопців та дівчат привезли в обласний центр на концерт гурту «Авіатор».Такий подарунок до випуску вони запам'ятають назавжди.


Виходець із села знає, як складно утвердитися в нинішніх життєвих реаліях сільським дітям. Саме тому руку допомоги простягнув Ярослав Бублик обдарованій молоді. У Вільшанській  музичній школі його силами капітально було відремонтовано фортепіанний клас, якому екс-президент України Леонід Кучма подарував нове фортепіано. У нових комфортних умовах юні музиканти займаються з ще більшим ентузіазмом і натхненням.


Разом з народним артистом України Мар'яном Гаденком Ярослав Володимирович організував проведення караоке-турів, учасники яких отримали сертифікати на зйомки в новорічних вогниках. А навесні минулого року за підтримки однойменного фонду депутата був відкритий перший районний дитячий пісенний конкурс «З отчої криниці», який проходитиме щорічно.



А ще він продовжує надавати спонсорську допомогу кіровоградській співачці Ганні Твердоступ, яка посіла третє місце на «Слов'янському базарі». Всіляко підтримує талановиту кіровоградку у сходженні на зірковий п’єдестал українського шоу-бізнесу, організовуючи її виступи на різних концертах та конкурсах.

Ще у 2014 році «Благодійний фонд Ярослава Бублика» розпочав тісну співпрацю з Президентським фондом Леоніда Кучми «Україна». Результатом такої співпраці став п'ятий Всеукраїнський телевізійний дитячий пісенний фестиваль-конкурс «Соловейко України» за участю Мар'яна Гаденка та фестиваль-конкурс «Всі ми  діти твої, Україно».



Влітку минулого року в Кіровограді відбувся масштабний культурний захід: в театрі Кропивницького з величезним успіхом пройшов фінальний гала-концерт фестивалю «Всі ми діти твої, Україно». «Благодійний фонд Ярослава Бублика», заручившись підтримкою народного депутата України Костянтина Яриніча та Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна» зробив цей захід безпрецедентним. Крім того, юридична фірма, засновником якої є Ярослав Володимирович, регулярно виступає спонсором багатьох конкурсів краси і модних показів.


Традиційно зірки шоу-бізнесу виступають на площах обласних центрів. Цей стереотип зруйнував Ярослав Бублик, запросивши на день Вільшанки Мар'яна Гаденка, групи «ТІК» та «Дзідзьо» які прикрасили свята і зробили їх незабутніми. Для жителів Осичок на день села було організовано винний фестиваль з розважальною програмою. Варто відзначити, що під час проведення кожного зі свят, місцевих жителів пригощали чаєм та бубликами.



Найменші земляки Ярослава Володимировича - вихованці дитячих садочків - теж не залишилися поза уваги і турботи депутата. Його рідний дитсадок у селі Осички, нарешті, дочекався ремонту завдяки своєму колишньому вихованцю. А дітлахи отримали в подарунок від депутата солодощі та затишну альтанку. Не залишив без уваги депутат й Вільшанські дитячі садочки, надавши їм матеріальну допомогу на проведення ремонтних робіт .


Спорт. Він невіддільний від дітей, підростаючого покоління, нашого майбутнього.  Важливо, що  це розуміє депутат обласної ради Ярослав Бублик. Стадіон - місце збору спортивно орієнтованих дітлахів. У необхідності його реставрації не було ніяких сумнівів. На оновленому спортивному стадіоні у Вільшанці, спільно з головою Вільшанської районної федерації з футболу Іваном Сергійовичем Чмирем був відроджений районний чемпіонат з міні-футболу. Всі учасники якого отримали нову форму та цінні подарунки від Ярослава Бублика, а його власна команда забезпечена всім необхідним для гри. «Де б я не знаходився - я завжди прагну потрапити на матч своїх земляків», - не без гордості за спортсменів говорить депутат.


І ще про спорт. Ви можете уявити собі регату у Вільшанському районі? Ні? Тим не менше  вона там була. Її присвятили 35-й річниці заснування спортивної бази і пам'яті Заслуженого тренера України Сергія Крайтора. Регата була підтримана народним депутатом України Костянтином Яринічем, який перейнявся цією ідеєю. У змаганнях брали участь команди з кількох областей України. Це був справжнє водне свято-змагання, судив яке призер Олімпійських ігор Максим Прокопенко, який очолює місцевий «Каное-клуб». До речі, з нагоди регати, депутат подарував клубу дві лодки, жилети та весла.


На жаль, не всі люди можуть сприймати навколишню дійсність в повну силу. Є серед нас ті, хто має особливі потреби, і їм теж допомагає Ярослав Володимирович. «Благодійний фонд Ярослава Бублика» організував кілька культурних заходів, адже не хлібом єдиним... У театрі імені Кропивницького було проведено фестиваль «Барви життя», в якому брали участь люди з обмеженими можливостями. Для дітей цієї категорії фонд провів осінній бал. Однойменний фонд депутата надає широку адресну підтримку всім, хто цього потребує. Бере участь у різних заходах, на яких збираються кошти ( обласного та всеукраїнського масштабу – ред ).

Представникам найстаршого покоління Ярослав Володимирович вдячний за все, що вони зробили для країни, для молоді, для нашого майбутнього. У Міжнародний день людей похилого віку представники благодійного фонду привітали близько шістдесяти жителів Вільшанського району, яким більше дев'яноста років. І це теж не разова акція, літні люди не обділені увагою молодого земляка.


У нашій країні велика біда - бойові дії на сході. Ярослав Бублик з самого початку АТО активно підтримує українську армію. Для бійців третього кіровоградського полку спецпризначення він закупив бронежилети, кевларові шоломи, форму, взуття, рації, артилерійський бінокль. За кошти «Благодійного фонду Ярослава Бублика» був відремонтований автомобіль для 34-го батальйону. Хлопці, які проходили курс лікування в госпіталі, були забезпечені всіма необхідними медикаментами. Сім'ї загиблих учасників АТО підтримуються фінансово. Поки влада в багатьох населених пунктах ще розмірковує над ідеєю увічнення пам'яті загиблих хлопців, Ярослав Бублик відкрив у центрі села Березова Балка пам'ятник загиблому учаснику АТО Олександру Іщенку.

Це не все з того, що доброго і корисного зробив депутат обласної ради. Але ще більше попереду. У рідний район залучатимуться інвестиції, що дасть можливість його жителям працювати, території - розвиватися.


Ярослав Бублик ініціював проведення олімпіади з правознавства для школярів Вільшанського району. Переможці її пройдуть стажування в юридичній компанії «Бублик і Ко». Найкращий стажист отримає підтримку в подальшому навчанні на юридичному факультеті вузу.

І це ще не все. Діти Вільшанського району отримають можливість брати участь у проекті обміну з країнами Євросоюзу. Наші маленькі земляки зможуть пожити в європейській сім'ї. Їх однолітки з ЄС будуть жити в українських сім'ях. На думку депутата, такий обмін досвідом повинен розширити світогляд вільшанських дітей.


«Творити добро – дуже просто!»,- переконує пан Ярослав, - «Просто треба бути небайдужим і відповідальним за тих, хто тобі повірив.»

Ось такий він, Ярослав Бублик. Феноменальний? Напевно, так, особливо на тлі непримітних, безідейних і безініціативних депутатів місцевих рад. Творити добро нескладно, просто треба бути небайдужим і відповідальним за тих, хто тобі повірив. Ярослав Володимирович саме такий.



4112Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: