Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Яна Демянець
Дата: 15 грудня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2015/12/15/nove-oblichchja-v-kirovogradskii-oblasnii-radi-jaroslav-bublik-lider-viborchogo-spisku-vid-bpp-solidarnist-.htm
політика, 15 грудня 2015

Нове обличчя в Кіровоградській обласній раді – Ярослав Бублик – лідер виборчого списку від БПП «Солідарність»

Яна Демянець


На політичній арені останнім часом з’являється все більше нових обличь. Це молоді, амбітні люди, які мають своє бачення розвитку держави. Сьогодні ми знайомимо вас із молодим, але вже досить успішним у багатьох сферах життя представником Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Ярославом Бубликом. Він здобув перемогу у рідному Вільшанському районі на минулих виборах з результатом 46,3% голосів виборців та став №1 у списках БПП у Кіровоградській області. Що, очевидно, стало одною з підстав для обрання його головою пропрезидентської фракції у Кіровоградській обласній раді.




Ярославе, Ви отримали підтримку виборців як кандидат в депутати Кіровоградської обласної ради. Чому Ви, успішний бізнесмен, пішли в політику?


- Є стійке відчуття, що можу принести людям користь. Я вважаю, що активна, прогресивна та успішна молодь повинна працювати не тільки на себе, а й вносити позитивні зміни в наше суспільство. Депутатський мандат – це досить ефективний інструмент роботи для людей.


Ви заснували юридичну фірму. Як з’явилася компанія «Бублик і Ко», з чого усе почалося?


- Після закінчення Одеської юридичної академії, працював у юрисконсультом у банківському та корпоративному секторах. Через деякий час зрозумів, що хочу і можу працювати сам на себе. Починав свою юридичну діяльність самостійно. А за останні 2 роки створив юридичну фірму зі штатом понад 50 чоловік, з офісами в Києві, Одесі, Кіровограді та представництвами у Варшаві, Амстердамі, Лондоні та Тбілісі.


Назвіть свою найголовнішу рису характеру, яка допомагає Вам як бізнесмену?


- Наполегливість. Завжди досягати своєї мети, отримувати результат і не відступати при виникненні проблем. Прагну завжди рухатись вперед і не зупинятись на досягнутому.


Крім юридичної діяльності Ви тривалий час займаєтесь благодійною діяльністю. З чого вона почалася?


- Все почалося з 4-річної дівчинки Юлії, яку я зустрів у Києві в інституті Амосова два роки тому.  Того вечора їм з бабусею після лікування було потрібно дістатися на Кіровоградщину, а оскільки автобуси вже не ходили, я запропонував їх підвезти. По дорозі бабуся дівчинки розповіла, що Юля кругла сирота і має ваду серця. Я сам маю двох маленьких донечок, тому це мене дуже, як кажуть, зачепило. З того часу я продовжую спілкуватися та допомагати Юлечці, надаючи матеріальну допомогу та беручи активну участь у її житті (повів її до школи на 1 вересня у перший клас). Після цього випадку і виникло бажання створити благодійний фонд, щоб допомагати тим, хто не завжди може самостійно впоратись з проблемами у житті, або ж не має можливості розкрити свій особистий потенціал.


Кому саме ви допомагаєте та чим зараз займається фонд?


- Наш фонд надає адресну та акцентовану благодійну допомогу. Активно допомагаємо людям з особливими потребами, сприяємо соціальній реабілітації людей з обмеженими можливостями. Звичайно, найбільше намагаємось піклуватись про дітей. Також активно підтримуємо талановиту молодь. Останнім часом активно допомагаємо кіровоградським військовим, які перебувають у зоні АТО та повертаються на рідну землю. Фонд постійно працює – намагаємося підтримувати тих, хто дійсно потребує нашої допомоги.


Ярославе, Ви народилися на Вільшанщині. Будучи депутатом обласної ради, що конкретно збираєтесь зробити на своїй малій Батьківщині?


- В останні 2 роки за нашої підтримки на Вільшанщині розгорнулася масштабна кампанія з покращення життя громадян району. Причому ця активність, всупереч прогнозам скептиків, триває і після виборів. Громадська діяльність не може починатися з оголошення виборчої компанії і закінчуватися відразу після проведення виборів. Вона повинна бути нерозривно пов'язана з нагальними проблемами і сподіваннями безпосередніх виборців всіх «народних обранців». Проблеми мого рідного Вільшанського району типові для всієї Кіровоградщини, тому вже з позиції депутата буду намагатись ефективніше їх вирішувати. Звичайно, вже в статусі депутата Кіровоградської обласної ради та керівника ключової фракції прикладатиму зусилля для покращення умов життя громадян й інших районів області. Як власними силами, так і шляхом оптимального і прозорого фінансування в рамках державних програм.


У своїй передвиборній компанії Ви сказали, що хочете відродити село. Що, по-Вашому, для цього потрібно?


- У нас є чітка задекларована програма, яку ми вже почали втілювати. Це покращення інфраструктури, роботи закладів освіти та охорони здоров’я, відродження спорту, туризму, відпочинку, залучення інвестицій у Вільшанський район та створення умов для розвитку бізнесу.

Треба підвищити, як це часто кажуть, соціальні стандарти в селі. Людям має бути комфортно жити, працювати, виховувати дітей – саме у себе на рідній землі реалізовувати свої особисті та ділові якості.


Розкажіть про Вашу сім’ю, дружину, дітей?


- Сім'я для мене на першому місці. В мене – кохана дружина Олена, двоє маленьких донечок Злата та Сафіна, які мене постійно підтримують, надихають та надають сил. Саме завдяки їх підтримці постійно знаходжусь в дуже активному русі. І, звичайно, не забуваю про батьків: постійно і всіляко їм допомагаю, завжди намагаюсь знайти час, щоб побути з ними, поспілкуватись за великим родинним столом. Також я у дуже гарних стосунках зі своєю тещою, тому можу сказати, що ситуації описані в жартах про тещу, сильно перебільшені.


Безумовно, Ваш життєвий і професійний досвід є великою підмогою в роботі депутата. Чи є якийсь загальний принцип, кредо, яким Ви керуєтеся у Вашій діяльності та по життю?


- Вважаю, що життя кожного громадянина має бути органічним поєднанням розуму, професіоналізму, порядності, активності, відповідальності, взаємоповаги та любові до свого рідного краю. Не тільки вважаю, а, базуючись на цих принципах, роблю все, що в моїх силах, для покращення життя людей. І сьогодні кожен має не бути осторонь всіх соціальних процесів («моя хата зкраю»), а брати активну участь в розбудові нової України. Наша доля – в наших власних руках.


Розмову вела Яна Демянець



3355Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: