Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 30 листопада 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2015/11/30/kirovogradschina-genderni-kvoti-ne-spratsjuvali.htm
політика, 30 листопада 2015

Кіровоградщина: гендерні квоти не спрацювали

 "В районних радах Кіровоградщини від 2 до 14 жінок-депутаток і в жодній кількість жінок навіть не дорівнює половині складу ради", - розповіла гендерна експертка Любов Лук'янцева під час регіонального круглого столу, що відбувся сьогодні в рамках проекту "Голоси Кіровоградщини за демократію", що його виконує НРГО "Турбота" за підтримки Міністерства Закордонних Справ Німеччини.

На жаль, передбачені новим законом "Про місцеві вибори" гендерні квоти у виборчих списках, не підкріплені додатковими гарантіями, не призвели до зростання представництва жінок у радах різного рівня, а, навіть, навпаки, через складну систему внутрішньопартійних рейтингів, отримали менше представнцтво, ніж очікувалось.

Разом з цим, як зазначила керівниця проекту "Голоси Кіровоградщини за демократію" Ольга Гріднєва, до наступних місцевих виборів, які відбудуться за два роки, громадські організації мають працювати на те, щоб забезпечити гендерний баланс та активізувати роботу жінок-депутаток та громадських активісток.

Наразі на порядку денному - створення міжфракційного об'єднання "За рівні можливості" у Кіровоградській міській раді. Цьому буде присвячений ще один круглий стіл, який відбудеться у грудні.

2897Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: