Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 16 листопада 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2015/11/16/hto-peremagae-.htm
політика, 16 листопада 2015

Хто перемагає у мерських перегонах?

Сьогодні в Кіровоградському прес-клубі відбулася заключна інформаційна сесія виборчого марафону, який відбувається в рамках проекту «Регіональні Голоси за Демократію», підтриманого Міністерство Закордонних Справ Німеччини. Всі інформаційні сесії транслювало он-лайн Кіровоградське Інтернет-телебачення.

Зоя Лебідь, регіональний представник Громадянської мережі «ОПОРА»:

«Вчора було достатньо інформаційних приводів, але серйозних порушень не було. Вночі наші спостерігачі були на ТВК. Можемо відмітити, що професійність членів ДВК значно зросла. Протоколи, в більшості, були складені грамотно. Окремі дільниці виправляли лише технічні помилки. Декілька слів скажу про тенденції по Україні: кількість спроб видати бюлетені без паспорту зменшилася, але збільшилися випадки порушення таємниці голосування. Також велика кількість фотографування бюлетенів».

Володимир Гришко, регіональний представник КВУ:

«ДВК спрацювали на «добре». Практично всі дільничні комісії закінчили підрахунок голосів до другої години ночі. Але є проблеми з ТВК. У Ленінському районі ТВК опечатала приміщення і пішла, нікого не лишили. Кіровська ТВК працює в режимі чергових. Але в них є проблеми з ДВК, які ще не завершили роботу і не здали протоколи. А до 12 години результати мають бути максимально оприлюднені. Інакше правоохоронні органи мають відкривати кримінальні справи».

Олександр Дануца, довірена особа кандидата на посаду Кіровоградського міського голови Андрія Райковича:

«На абсолютній більшості ДВК не було порушень. Є пара дільниць із серйозними порушеннями, тож найближчим часом ці речі будуть юридично визначені. Я вже сьогодні повідомляв, що є одне велике системне порушення. У шапках бланків протоколів, які заповнювали члени комісій було написано не вибори міського голови, а вибори до місцевих рад. На скільки це порушення може поставити під сумнів весь виборчий процес, наразі з’ясовують наші юристи. Що стосується інших речей, то протягом дня виборів ми фіксували багато таких речей, як передача бюлетенів третім особам, голосування не в кабінках. На одній з дільниць не прийняли скаргу нашого представника. А згідно з паралельним підрахунком нашого штабі ми перемагаємо з розривом у 100 голосів».

Артем Стрижаков, кандидат на посаду Кіровоградського міського голови:

«За даними мого штабу результати такі: 25069 – за Стрижакова, 24814 голосів – за Райковича. Перевага на мою корись у 255 голосів. Ми будемо відстоювати свою перемогу і в судах, якщо треба буде».

Нагадаємо, що, за офіційною інформацією ЦВК, явка виборців по Кіровоградській області - 27,15 %. Це нижче, ніж середні показники по Україні.

Запись прес-конференції пропонуємо вашій увазі


3331Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: