Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 26 жовтня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2015/10/26/p-jata-sesija-pres-marafonu.htm
політика, 26 жовтня 2015

П'ята сесія прес-марафону

Костянтин Яринич, керівник виборчого штабу ПП "Блок Петра Порошенка "Солідарність", коментуючи результати паралельного підрахунку, зазначив, що результати, які є на теперішній час, його здивували, але це - вибір, який зробили люди. Втім, практично всі учасники дискусії зазначали, що політична сила, яку представляє пан Костянтин, має беззаперечне лідерство, як і кандадт на посади міського голови від цієї політічної сили Андрій Райкович.

Кандидат на посаду міського голови Артем Стрижаков коротко подякував за підтримку містян і повідомив результати підрахунку голосів його штабу, за якими саме він наразі посідає друге місце у мерських перегонах і проходить у другий тур. За його словами, кіровоградці віддали за нього 19914 голосов. Але, за словами Артема Стрижакова, наразі головна задача його штабу - захистити результат. Втім, його дані - попередні, адже ще близько 10 дільниць не здали протоколи.

Проте, думки різняться. Дмитро Сінченко (Кіровоградська обласна організація «Асоціація Політичних Наук»), спираючись на дані екзитполу, який проводила його органіазація, перше місце теж віддає Андрію Райковичу, а от друге - Андрію Табалову.

Дискутуючи про результати екзитполів, Костянтин Яринич зазначив, що такі різні дані можна пояснити тим, що кіровоградці виявився дуже чутливим до "засівання" деякими кандидатами. Мабуть, ви попали на ті дільниці, де кандидати докаладали певних зусиль, щоб прямо надавати виборціям певні блага. "Я не говорю про підкуп, проте така робота з виборцями велась", - зазначив Костянтин Володимирович.

Обговорюючи питання про використання адмінресурсу, Віта Атаманчук наголосила на тому, що принципово не використовувала свою посаду. Зокрема, зустрічі з колективами, які відбувались, призначались на позаробочий час і не на робочих місцях. "Я сповідую європейський підхід і хочу, щоб ми змінювали свідомість і підходи", - сказала Віта Ататамнчук.

Аналогічну позицію висказав і Костянтин Яринич. "Мене дивує позиція деяких кандидатів, які звинувачують нас у тому, що ми використовували адмінресурс. Це мабуть політіични технологія така. Я вважаю, що цього разу вибори проходили без таких прийомів", - зазначив він.

Інформаційний медіа-марафон проходить в рамках проекту "Молодь обирає", який здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.


4203Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: