Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Ю. Никифорук - спеціально для kirovograd24.com
Дата: 28 вересня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2015/09/28/naperedodni-viboriv-treba-pidvischuvati-politichnu-kulturu.htm
політика, 28 вересня 2015

Напередодні виборів треба підвищувати політичну культуру

Ю. Никифорук - спеціально для kirovograd24.com

 Напередодні виборів інформаційний простір насичується обіцянками та програмами кандидатів. Проте, чи варто їм вірити? Чи відповідають передвиборчі обяцінки потребам спільнот? Чи є у кожного виборця можливість поставити питання кандидатам?

 Інформаційний вакуум відносно локальних ініціатив та демократичних цінностей призводить до того, що політична культура у суспільстві не розвивається. Навіть, навпаки, прямі чи непрямі підкупи вибрців - вже давно не викликають здивування.

Навчати молодь робити чесний вибір планують у рамках проекту «Голоси Кіровоградщини - за демократію», який стартує на Кіровоградщині.

“Виборці, які віддають свої голоси за хабарі (грошові або матеріальні), ігнорують голосування або ж обирають кандидатів, що дають порожні, але популярні обіцянки”, - говорить керівник проекту «Голоси Кіровоградщини - за демократію» Ольга Гріднєва. 

Причини цього команда НРГО "Турбота" планує подолати через організацію публічних дискусій в рамках проекту та навчання молодих виборців. 

 Партнером проекту виступає Кіровоградське інтернет-телебачення, де до відкритого діалогу та дебатів будуть запрошені представники громадськості та учасники виборчих перегонів.

Частину заходів присвятять навчанню контролювати владу. Молодь на серії тренінгів опановуватиме навички громадського контролю.

Довідково: Проект «Регіональні голоси за демократію» виконується Інститутом міжнародного співробітництва німецької асоціації народних університетів (далі – DVV International) та НРГО “Прес-клуб реформ” у п’яти областях України. Мета проекту – підвищити обізнаність громадськості щодо ініціатив громадянського суспільства у п’яти цільових областях шляхом якісної регіональної журналістики. Партнери проекту – організації громадянського суспільства у співпраці з журналістами ЗМІ, – віддані справі просування відкритого і активного діалогу між громадянами, ЗМІ та політиками під час виборчої кампанії до місцевих рад восени 2015 року. Цільові групи проекту – це активісти громадських організацій та журналісти у віці від 18 до 35 років, що об’єдналися і працюють у тісному партнерстві.

Партнером проекту «Регіональні Голоси за демократію» на Кіровоградщині є Новоукраїнська районна громадська організація «Турбота».


3340Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: