Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Кіровоград24
Дата: 14 серпня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2015/08/14/-mi-vistupaemo-za-obmezhennja-institutu-prezidentstva-i-posilennja-roli-parlamentu-v-ukraini-nardep-z-ukropu-vitalii-kuprii.htm
політика, 14 серпня 2015

«Ми виступаємо за обмеження інституту президентства і посилення ролі парламенту в Україні» – нардеп з «УКРОПу» Віталій Купрій

Кіровоград24


«Українське об’єднання патріотів - УКРОП» активно формує регіональні команди і планує отримати хороший результат на місцевих виборах. Днями у Кіровограді побував Віталій Купрій, народний депутат України, один з лідерів «Українського об’єднання патріотів - УКРОП». Разом з місцевим бізнесменом Михайлом Бєжаном, який очолив Кіровоградську обласну парторганізацію «Українського об’єднання патріотів - УКРОП» вони відвідали кіровоградський госпіталь, зустрілися з представниками місцевої влади та журналістами.  


Зокрема, у Кіровоградському прес-клубі під час прес-конференції Віталій Купрій розповів: «Депутати, що входять до УКРОПу, по суті єдині парламенті стоять на опозиційних проукраїнських позиціях. Але прошу вас не ототожнювати УКРОП з Опозиційним блоком, представників якого ми вважаємо зрадниками українського народу, п’ятою колоною Кремля. Ми не маємо до них жодного стосунку до тієї «опозиції», яку вони представляють, і взагалі хотіли б, щоб вони вийшли з парламенту і більше туди не поверталися. На жаль, нині ми бачимо співпрацю Блоку Петра Порошенка з колишніми представниками Партії регіонів. Це створює прецедент реваншу, і ми будемо робити все, щоб народ України це усвідомив і надав належну оцінку на місцевих виборах цій ситуації».


Після місцевих виборів, на яких УКРОП планує показати гідний результат на рівні 15 відсотків (саме стільки отримав кандидат від об’єднаних патріотів на проміжний виборах у Чернігові), на переконання Купрія, переформатується парламентська коаліція.  А після цього буде відправлений у відставку Уряд України, який не виконав своїх функцій. «Ми будемо пропонувати свої кандидатури для того, щоб сформувати новий ефективний уряд, який буде працювати на засадах професійності, а не на принципі персональної лояльності, який зараз запроваджує Президент України», – каже Купрій.


За його словами, УКРОП виступає за обмеження інституту президентства і посилення ролі парламенту в державі – тобто, за перехід до прозорої моделі парламентсько-президентської республіки.


«Президент України за весь період, що виконував функції головнокомандувача під час операції в зоні АТО, жодного разу не прозвітував нам, яким чином віддавалися ці ганебні накази, що призвели до трагедій в Іловайську, в Дебальцевому, в Донецькому аеропорту. Жодна особа з вищого керівництва армії не притягнута до відповідальності за сотні смертей військових внаслідок некомпетентних наказів. Ми вважаємо, що треба обмежити повноваження президента, посилити обороноздатність країни через створення професійної армії», – говорить Купрій.


Щодо добровольчих батальйонів, то Купрій пропонує легалізувати тих, хто хоче захищати Україну за покликом серця. «Боєздатні добровольчі батальйони, які хочуть воювати і роблять це з власної волі,  прибираються з зони АТО через демілітаризацію і Мінські угоди, які невідомо хто і з ким уклав. А в цей час триває чергова хвиля мобілізації, забирають людей, які не хочуть воювати зараз в такій ситуації – через неналежне забезпечення армії і некомпетентне командування».


Віталій Купрій також повідомив, що основою партії є дніпропетровська команда, але УКРОП розвиватиметься як всеукраїнський проект і вже здобув багато прихильників на заході країни, в Києві та інших регіонах.


До речі, сам Купрій був активним учасником Революції Гідності – з першого до останнього дня. Свого часу він також повірив Петру Порошенку і його програмі «Жити по-новому», та навіть йшов у депутати від «Блоку Петра Порошенка». Але згодом розчарувався в діях глави держави і вийшов із пропрезидентської фракції.  «Так сталося, що нині обманутими є дуже багато людей», – говорить депутат. І додає, що понад 50% тих, хто голосував за Порошенка, розчарувалися в ньому.



Повертаючись до партійного будівництва, Купрій зазначив, що до кінця серпня УКРОП буде представлений в усіх регіонах.

«Ми не сповідуємо принципи вождизму. Ми пропонуємо колективне прийняття рішень. Ми всі – лідери, ми шукаємо патріотів на місцях, які не боятимуться брати відповідальність на себе», – додав нардеп.  

Керівник кіровоградського обласного осередку УКРОПу Михайло Бєжан під час прес-конференції розповів, що Кіровоградський офіс  вже працює за адресою: вул. Пашутінська, 31. 


3756Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: