Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Весь Кіровоград
Дата: 23 липня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2015/07/23/v-kirovogradi-obgovorjuvali-rol-novostvorenih-antikoruptsiinih-organiv.htm
політика, 23 липня 2015

В Кіровограді обговорювали роль новостворених антикорупційних органів

Весь Кіровоград


Сьогодні в Кіровоградському прес-клубі реформ відбулося публічне регіональне обговорення – «Роль новостворених антикорупційних органів та громадськості у подоланні явища хабарництва в Україні».


Метою проведення заходу було надання учасникам обговорення корисної інформації щодо можливих шляхів протидії корупції в Кіровограді, освітлення ролі новостворених антикорупційних органів, а також обговорення теми, як громадські організації Кіровограда можуть співпрацювати з антикорупційними органами, використовуючи нові антикорупційні інструменти.


Так, Андрій Максюта, голова Кіровоградської обласної організації «Комітет по боротьбі з корупцією в органах державної влади та правоохоронних органах» зазначив, що нині з корупцією потрібно боротися «хірургічними методами» і починати варто кожному з себе. Дотримуватися правила: я не беру і не даю хабарів.


Сергій Гула, член Ради громадського контролю Національного антикорупційного бюро, голова Національного антикорупційного Руху «Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів» зауважив: «Я глибоко переконаний, що все вийде. Корупцію сьогодні реально подолати, адже нині ухвалено багато антикорупційних законів, формується Національне антикорупційне бюро, ключове завдання якого полягає у тому, щоб бюро працювало відповідно до закону і дало відповідь на запит суспільства».


Сергій Гула також додав: «Те, що відбувалося до цього часу, було бутафорією боротьби з корупцією. Я не бачив, щоб з корупціонерами боролися реально. Поки що боротьба з корупцією є точковою. А важливо зробити систему масштабною і прогнозованою. Подумайте тільки, Україна на 142-му місці за рівнем сприйняття корупції. На рівні Конго, Зімбабве, Нігерії. Тобто, в категорії країн третього світу».

Сергій Гула повідомив, що в результаті опитування про рівень сприйняття корупції, більшість громадян України погоджуються з корупційними діяннями. А в державі треба сформувати критичну масу людей, які житимуть за принципами доброчесності.


Наприкінці круглого столу Андрій Максюта та Сергій Гула підписали меморандум про співпрацю. 

Варто додати, що в рамках акції «Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів» народним депутатам було роздано та запропоновано підписати відповідну декларацію, яка засвідчує, що дана особа обіцяє не брати та не давати хабарів. Таку декларацію підписав 51 народний обранець, з них двоє кіровоградців - Костянтин Яриніч та Дмитро Лінько.

5075Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: