Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: сайт Кіровоградської ОДА
Дата: 13 лютого 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2015/02/13/sergii-kuzmenko-mi-povinni-mati-mozhlivist-zahistiti-kozhnu-ljudinu.htm
політика, 13 лютого 2015

Сергій Кузьменко: Ми повинні мати можливість захистити кожну людину

сайт Кіровоградської ОДА


Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко особисто проінспектував готовність до експлуатації кількох укриттів цивільного захисту у Кіровограді.




За словами голови облдержадміністрації, сьогодні Державна служба України з надзвичайних ситуацій ставить перед обласною владою завдання привести всі споруди цивільного захисту до належного стану, щоб вони могли виконувати своє завдання у разі загрози життю людей. В області вже кілька тижнів триває відповідна робота: щотижня проводяться тематичні селекторні наради з керівниками районів і міст, вивчається стан захисних споруд області. «Сьогодні я хотів на власні очі побачити результати», – зазначив Сергій Кузьменко



У рамках робочої поїздки голова облдержадміністрації відвідав водопровідно-каналізаційне господарство ОКВП «Дніпро-Кіровоград», де оглянув захисні споруди № 40262 та № 40294. Також він побував у Кіровоградському державному педагогічному університеті ім. В. Винниченка, на території якого ознайомився із станом захисної споруди № 40054.



Укриття № 40294 водопровідно-каналізаційного господарства розраховане на 150 чоловік. Об’єкт намагалися підтримувати в належному стані протягом років. За останні кілька тижнів, зважаючи на запровадження режиму підвищеної готовності до реагування на надзвичайні ситуації, тут зроблено багато – проведено ревізію необхідного укомплектування, повністю відновлено вентиляційну систему, яка не працювала, установлено баки для води. У разі необхідності це укриття може розмістити усіх працівників підприємства. Після перевірки Сергій Кузьменко зазначив, що цей об’єкт перебуває у задовільному стані, однак є ще ряд проблем, які потребують невідкладного вирішення. Зокрема, голова облдержадміністрації доручив налагодити систему підтримки необхідного температурного режиму. Відповідальні за об’єкт пообіцяли привести його у повну готовність до кінця цього місяця.



Інше укриття водопровідно-каналізаційного господарства № 40262 розраховане лише на 20 людей. У свій час воно будувалося як додаткове, оскільки на підприємстві працювало більше робітників. Сьогодні укриття перебуває в занедбаному стані – підтоплене водою, не працює освітлення. Голова облдержадміністрації дав доручення відновити об’єкт та привести його в задовільний стан.



Захисне укриття № 40054, що знаходиться на території педагогічного університету, справило на голову облдержадміністрації хороше враження. Вентиляційна система захисної споруди працює в двох режимах – автоматичному та ручному. До того ж, тут робоча система опалення. Приміщення цивільного захисту укомплектоване всім необхідним і в разі потреби може розмістити до 350 чоловік. Ректор університету Олег Семенюк звернув увагу на те, що в навчальному закладі є ще декілька підвалів, тому за необхідності можна захистити до тисячі осіб.



Коментуючи результати робочої поїздки, Сергій Кузьменко зазначив:

– Влада контролює ситуацію в області. Ми не бачимо ніяких загроз для наших людей, але повинні бути готові до того, щоб у разі дестабілізації ситуації на Кіровоградщині мали можливість захистити кожну людину.

Голова облдержадміністрації повідомив, що в області на даний час близько 60 % захисних споруд готові до використання, ще 10 % частково готові. Проте, є ще до 30 % споруд, над якими треба добре попрацювати, щоб вони змогли виконувати свої функції.

– Державна служба України з надзвичайних ситуацій разом з облдержадміністрацією продовжують відповідну роботу. Ми вимагаємо від керівників організацій, у підпорядкуванні яких знаходяться ці об’єкти, у найближчий час завершити необхідні роботи й довести показник готовності до 100%. – наголосив очільник області.



Одне з найважливіших завдань на сьогодні, за словами Сергія Кузьменка, організувати людей, щоб в кожному будинку, де є підвальні приміщення, їх прибрали, побілували, провели дезінфекцію, забезпечивши належний стан. Також він наголосив, що укриття не можуть перебувати в приватній власності. Якщо хтось сьогодні користується ними у своїх цілях, то у випадку надзвичайної ситуації їх будуть використовувати лише за призначенням – для захисту людей.


3973Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: