Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 30 грудня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2014/12/30/u-dolinskomu-raioni-v-snigovii-zator-potrapili-130-mashin-foto-.htm
політика, 30 грудня 2014

У Долинському районі в сніговий затор потрапили 130 машин (ФОТО)

Внаслідок вітру та снігу утворилися перемети та замети висотою 50-80 см на дорогах місцевого значення в Бобринецькому, Устинівському, Компаніївському, Долинському, Новомиргородському та Петрівському районах.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили в прес-службі У ДСНС у Кіровоградській області.

З метою забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з погіршенням погодних умов Управлінням передбачено на цілодобове чергування 21 одиниці техніки, з яких - 17 використовуються в якості тягачів та 4 одиниці снігозбиральної техніки.

На 38 ділянках автодоріг регіонального та державного значення передбачено чергування 17 одиниць техніки та визначено 22 місця стоянки транзитного важкого транспорту.

Станом на 6.00 30 грудня на автодорогах області працюють 139 одиниць техніки, 280 чоловік особового складу облавтодору та 22 одиниці техніки, 30 співробітників комунальних підприємств.

Ускладнення руху спостерігалось на ділянці автодороги Кіровоград – Кривий Ріг біля села Гурівка Долинського району, де внаслідок перемету утворився автомобільний затор приблизно із 130 одиниць техніки.

На цій ділянці дороги працювало 2 одиниці техніки облавтодору, відділення місцевої пожежно-рятувальної частини на аварійно-рятувальному автомобілі та автоцистерні. З 20.30 29 грудня до 5.00 30 грудня надано допомогу по вилученню із снігових заметів 30 легкових та 15 вантажних автомобілів. До 4-ї години ранку 30 грудня рух повністю відновлено. Продовжують працювати 2 одиниці техніки облавтодору.

Загалом з 15.00 29 грудня до 7.00 30 грудня до ліквідації надзвичайних подій, пов’язаних з погіршенням погодних умов, пожежно-рятувальні підрозділи області залучались 9 разів. Надано допомогу по вилученню із снігових заметів та кюветів 40 легкових, 18 вантажних автомобілів, 2 рейсові автобуси (всього 176 осіб).

Від Управління ДСНС України в області залучалося 10 одиниць техніки, 44 чоловіка особового складу.

Рятувальники закликають власників автотранспорту у період сильних снігопадів утриматися від поїздок на далеку відстань та у вечірній час. Рухаючись у межах населеного пункту, не варто паркуватись у недозволених місцях, перешкоджаючи рухові автомобілів екстреної допомоги та снігоочисній техніці. Навіть незначна мінусова температура може зашкодити здоров’ю, якщо не дотримуватися правил безпеки. Щоб уникнути переохолодження чи обмороження, тепло вдягайтеся та скоротіть до мінімуму час перебування на подвір’ї.



Новини  Кіровоградщини

4116Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: