Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Валентина Семенко
Дата: 18 грудня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2014/12/18/irina-suslova-zatjaguvati-paski-majut-vsi-odnakovo-peresichni-gromadjani-oligarhi-ta-biznesmeni-.htm
політика, 18 грудня 2014

Ірина Суслова: «Затягувати паски» мають всі однаково – пересічні громадяни, олігархи та бізнесмени»

Валентина Семенко

У Кіровограді планується відновлення юридичного інституту Міністерства внутрішніх справ України. Про це під час свого візиту до Кіровограду розповіла Ірина Суслова, депутат Верховної Ради України від політичної партії «Воля». 


«Насправді він у вас був, але його закрили. Нині є приміщення, прекрасне матеріально-технічне забезпечення. Все для того, аби можна було знову його запустити, - розповіла пані Суслова. – Наскільки я знаю, частково це приміщення нині використовується працівниками слідчих органів. Але ми гвооримо про те, що сьогодні Донецький юридичний інститут Міністерства внутрішніх справ України припинив свою дільність, бо на тій території тривають бойові дії. Тож підготували відповідні документи до міністерства внутрішніх справ, міністра освіти, до губернатора області, голови обласної ради, щоб вони посприяли і підтримали ініціативу щодо відновлення роботи цього вузу тут. Адже є попит, а немає жодного юридичного університету чи інституту, який би діяв на території Кіровоградської області. А в рамках децентралізації передбачене створення муніципальної міліції. Водповідно, це будуть ті люди, які будуть охороняти порядок на якійсь конкретній території. І їх треба готувати, тим більше що дедалі частіше пропагують проведення реформи правоохоронної системи та суддівської. Сьогодні все ще є фахівці, які працювали в цьому кіровоградському інституті, є матеріально-технічне забезпечення, є приміщення у нормальному стані. Тож, фактично, його не треба відкривати його наново, а просто перенести відділення донецького у Кіровоград».

Під час прес-конференції у Кіровоградському прес-клубі нардеп Ірина Суслова, координатор політичної партії «Воля» у Кіровоградській області Олег Рудницький, координатор політичної партії «Воля» у Кіровограді Євген Семенов та голова правління громадської організації «Закон і правопорядок» Олег Панібратенко також розповіли про проблеми державного бюджету на 2015 рік та проведення місцевих виборів.  

За словами Ірини Суслової, на наступний рік заплановано скасувати соціальні виплати, які стосуються, зокрема, забезпечення вчителів, соціально не захищених верств населення та працівників соціальної сфери. А це понад понад 27 млрд грн.

«Нині говорять, що потрібно «затягнути паски», бо в країні відбувається війна, а не антитерористична операція, - заявила нардеп. – Так, в країні війна, але в бюджеті на наступнй рік не передбачено видатки на армію, які би мали чітку цифру. В проекті бюджету зазначено, що видатки на армію складатимуть до 5 % від загального обсягу.  Тобто немає чітко визначеної цифри. На що саме будуть використовувтися ці кошти, теж не зрозуміло, - аргументувала народний депутат. – Враховуючи, що більшість субсидій для інвалідів та пенсіонерів будуть ліквідовані і носитимуть характер адресної матеріальної допомоги, скоріше за все, що наші хлопці, які зараз воюють на сході, теж будуть позбавлені субсидій, які їм зараз нараховуються. Якщо нам кажуть «затягувати паски», то це мають робити всі однаково – пересічні громадяни, олігархи та бізнесмени. Адже за рахунок великого бізнесу до бюджету ми можемо додатково залучити до 115 млрд. грн.».

Кілька слів нардеп сказала і про місцеві вибори. Озвучуючи позицію партії «Воля», Ірина Суслова зауважила: «Потрібно спочатку врегулювати ситуацію з бюжетом, врегулювати ситуацію на сході, паралельно розпочати підготовку нового закону по місцевих виборах, які мають пройти по відкритих списках без присутності мажоритарників. Має бути повністю розроблений проект децентралізації. Нові депутати мають працювати з новими повноваженнями, з фактичними інструментами влади, фактичними фінансами, наявними на місцях, а не в держбюджеті. Тобто, якщо ми говоримо, що мають пройти вибори, то ми маємо дати повноваження на місця. Громаді надати можливість відклику депутата та проведення місцевого референдуму і додатково надати можливості, інстурменти контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування. Без цих ключових речей не можливе проводення місцевих виборів. Та й нині в парламенті ці пиатння не стоять, бо є одне ключове питання – проект бюджету на наступний рік».


3535Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: