Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Кіровоград 24
Дата: 17 грудня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2014/12/17/aktivisti-go-ob-ednannja-samopomich-kirovograda-planujut-bratisja-za-problemi-u-vsih-sferah-zhittja-mista.htm
політика, 17 грудня 2014

Активісти ГО «Об’єднання Самопоміч Кіровограда» планують братися за проблеми у всіх сферах життя міста

Кіровоград 24

Днями у Кіровоградському прес-клубі відбулась презентація громадської організації «Об’єднання Самопоміч м. Кіровоград». На початку прес-конференції її голова Артем Погребнюк наголосив на тому, що місцевий осередок буде саме громадською організацією, а не партією. Організація планує працювати за принципом «візьми і зроби», в свої ряди запрошують усіх охочих працювати на благо міста, а не на власні кишені.



Впродовж останніх двох місяців активісти організації напрацьовували зв’язки у Кіровограді та районах, шукала активних членів організації. Як розповів Артем Погребнюк, уже сьогодні в районах нараховується кілька тисяч людей, готових до співпраці. Осередки, які от-от почнуть працювати, є у Знам’янці, Олександрії та Світловодську.

Представляти перші плани та ініціативи організації прийшли активісти Людмила Гуріна (юрист, держслужбовець, працює в органах юстиції, займається правовими проектами, найуспішніші з них – програма «Я – лідерка», «Права жінок в Україні»), Вікторія Морозова (має дві вищі освіти, займається приватним підприємством, відкрила у Кіровограді «Львівську майстерню шоколаду), Віталій Пінчук (має історичну та філологічну освіту, тимчасово не працює) та Віталій Попов (кандидат економічних наук, викладає у КНТУ). Голова організації Артем Погребнюк – бізнесмен, близько 15 років займається будівництвом.

Артем Погребнюк також зауважив, що їх громадська організація вже має ряд розроблених проектів, які будуть реалізовуватися в місті та області із залучення активної молоді. А для тих, хто потребує допомоги, створено безкоштовну юридичну консультацію, до якої вже звернулося дуже багато людей.

Щодо бачення своєї подальшої роботи, то активісти планують братися за проблеми у всіх сферах життя Кіровограда. Поки що презентували деякі культурні, громадські та спортивні ініціативи. Серед них – безкоштовна юридична клініка для громадян, змагання з художньої гімнастики, історична реконструкція історичних подій на Фортечних Валах, Центр для пенсіонерів, розробка Пам’ятки поводження в громадських місцях. Найближчим часом планують влаштувати у «Львівській майстерні шоколаду» свято для дітей до Дня Святого Миколая.

Вікторія Морозова зазначила, що запрошують до лав організації молодь і всіх, хто хоче працювати на розвиток міста. «Люди нашої команди повинні бути в душі переконаними, що прийшов час щось змінювати».

Фінансувати свої проекти планують як за власний рахунок та і за допомогою спонсорських коштів.

Підсумував конференцію Віталій Пінчук наголосивши що ми хотіли відійти від політичних рухів і своїм прикладом показати, як можна вирішувати ті, чи інші проблеми, щоб змінити свідомість людей. І запозичили слово «самопоміч», бо переконані, що кожен може допомогти сам собі, було б тільки бажання.


4399Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: