Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Володимир Крамар
Дата: 24 жовтня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2014/10/24/-ob-ednannja-samopomich-mae-konkretne-bachennja-virishennja-problem-v-derzhavi-i-aktivno-nad-tsim-pratsjue.htm
політика, 24 жовтня 2014

«Об'єднання «Самопоміч» має конкретне бачення вирішення проблем в державі і активно над цим працює

Володимир Крамар

Вже кілька тижнів поспіль представники політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» проводять зустрічі з мешканцями Кіровоградщини. Пересуваючись містами та селами, вони розповідають про себе, зокрема, чим планують займатися в парламенті, а також про те, чого вже вдалося досягнути молодій політичній команді.


А днями в Кіровоградському прес-клубі з журналістами поспілкувалися Артем Погрібнюк, керівник обласного виборчого штабу політичної партії «Об’єднання «Самопоміч», Іван Мірошниченко, експерт в аграрній сфері, Павло Кишкар, командир групи інформаційної війни добровольчого батальйону «Донбас», Остап Єднак, експерт з міжнародних економічних відносин, співзасновник ініціативи «Реанімаційний пакет Реформ» та Євген Тельнов, кандидат в нардепи по 100-му ВО.  


За словами Артема Погрібнюка «Об’єднання «Самопоміч» дотримується лозунгу «Візьми і зроби». Тож кандидати в народні депутати під партії проводять багато зустрічей з людьми. Днями побували в Компаніївці та Бобринці, де відчули потужну підтримку виборців. Команда політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» не лише має конкретне бачення вирішення проблем в державі, а вже й активно над цим працює. Так, було розроблено більше 50 законів, 18 з яких, включно з останніми антикорупційними законами, вже прийняті Верховною Радою. За всім цим стоять люди, які мають знання та досвід і хочуть ними поділитися.


Іван Мірошниченко  розповів, що перевага представників «Самопомочі» в тому, що багато хто з команди по 10-15 років займалися своєю справою. Жоден не був у парламенті, політиці, чи у владі. А перемогу на виборах вбачають у прямому спілкуванні з людьми.



«Ми третій тиждень в дорозі. Їздимо по всіх регіонах, містах та підприємствах. Зустрічаємося з великою кількістю людей. І саме в цьому вбачаємо свій єдиний шлях і можливість заручитися підтримкою людей, - зауважив Іван Мірошниченко. – Адже поки не зустрінемося, не покажемо себе, не розкажемо про себе, про те, що зробили, поки не потиснемо руку, не відповімо на їх запитання, часом, дуже складні, не зможемо розраховувати на підтримку. Я хотів би сказати, що поїздки проходять дуже успішно. Навіть попри те, що люди вже нікому не вірять. Не вірять словам, які звикли чути 23 роки. І мають на це повне право. Ви бачите, до чого ми прийшли за ці роки – в країні війна».


Попри те, що відбувається в країні, усі галузі потребують реформування. Про це на прес-конференції розповів Остап Єднак, експерт з міжнародних економічних відносин: «Власне, за принципом «візьми і зроби», одразу після Майдану, ми з колегами заснували ініціативу «Реанімаційний пакет реформ», суть якої полягала в тому, що потрібно міняти систему. А для того, щоб її міняти, потрібно змушувати парламент приймати відповідне законодавство, що обмежить чиновника в його корупційних діяннях, забезпечить справедливе правосуддя, введе в європейські правові рамки діяльність правоохоронних органів, видозмінить систему управління економікою і т.д. Ініціатива починалася з десяти робочих груп. Зараз їх приблизно двадцять в різних сферах діяльності держави. Напрацьована «дорожня карта реформ». 

Це конкретні законопроекті, які потрібно приймати і ми будемо їх лобіювати та просувати вже у Верховній Раді. Особисто я буду відповідати за економічний напрямок, частково за реформи у сфері захисту довкілля, оскільки сфера моєї діяльності перетиналася з лісовим господарством. Я більше 10 років працював в цій галузі, був представником іноземних компаній, мав свою переробку. Я конкретно бачу, які є проблеми є в цій сфері. Агентство лісових ресурсів останніми роками звітує про збільшення реалізації необробленої деревини на експорт. В основному, це Китай, Прибалтика. Натомість, українські фабрики закриваються, а закордонні компанії випускають меблі, створюють робочі місця у себе. Тож, ми будемо відстоювати обмеження неконтрольованого експорту української деревини в необробленому вигляді, створення робочих місць тут та будівництво деревообробних заводів тут, в Україні. Додам також, що останні півроку система корупції у сфері лісового господарства продовжує діяти. За часів Януковича вона була вибудована в промислових масштабах. Тоді жоден кубометр української деревини за кордон не відправлявся без відкату в 10-15 відсотків від вартості на офшорні компанії. Ця система після повалення режиму Януковича на місяць була заблокована. Але з травня знову почала працювати. З цим ми і боремося. Найближчим часом будуть проведені антикорупційні розслідування і оприлюднені конкретні факти. Нам потрібно міняти саму систему управління, як в лісовому господарстві, так і в управлінні державними ресурсами та монополіями».


Остап Єднак також зазначив: «Представники партії «Об'єднання «Самопоміч» провели потужну діяльність на міжнародній арені. У нас є багато громадських діячів та активістів, які під час Майдану та й до нього співпрацювали з міжнародним середовищем, тим самим отримавши велику довіру та підтримку міжнародної спільноти. Я кажу про представництво Європейського Союзу, посольства іноземних держав, Швеції, США, Великобританії, Голландії. Ця довіра та спільні цінності нам вже допомагають в просуванні законів, особливо антикорупційних. Міжнародний тиск вплинув на Верховну Раду, уряд, президента під час прийняття законів, необхідних для України, а не для владних еліт або фінансово-промислових груп. Були прийняті проукраїнські закони, що допоможуть змінити саму систему».


Один з тих, хто займається в партії ідеологічними аспектами є Павло Кишкар. «Всі розуміють, що сьогодні і в подальшому, безпека та оборона були, є і будуть, на певному проміжку часу існування нашої держави, пріоритетними, - заявив він. – Всі інші речі будуть або ж похідними, або ж такими, що будуть доповнювати цей основний напрямок нашої діяльності. Представники батальйону «Донбас» мають відповідні знання, навички та вміння і готові працювати в парламенті. Нами буде сконцентрована увага на оборонних аспектах, на входження чи приєднання держави до систем колективної безпеки, до модернізації військової техніки та озброєння всього силового блоку країни. Не лише збройних сил. Для цього є відповідні напрацювання, законопроекти, які стимулюють ці процеси. Є успішний візит Ганни Гопко та Семена Семенченка до США, що завершився підписанням документа, який, фактично, розроблений нашою партією. Це рішення сенату про надання військово-технічної допомоги Україні. На сьогоднішній момент, увага політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» не розпилена. Ми розуміємо чітко, що ці питання є основними і пріоритетними. Я радий з того, що ми працюємо в команді досвідчених людей, які знають, що робити в економіці, екології та інших галузях народного господарства, і взагалі діяльності держави. І важливим є те, що ми гарантуємо внутрішню дисципліну політичної партії».


Про те, чим планує займатися у Верховній Раді, також розповів кандидат в народні депутати по 100-му виборчому округу Євген Тельнов.



«З народження я живу в Кіровограді, тут навчався і працював, - зауважив кандидат в нардепи. – Маю одинадцять років стажу на заводі радіодеталей. Потім керував малими підприємствами. Нині ж я військовослужбовець батальйону спеціального призначення «Донбас», доброволець. І мене дуже цікавлять керівники наших військових відомств. З моєї точки зору, і тих хлопців, які зі мною воювали, 99 % невдач – це відсутність нормального керівництва. Про що можна говорити, якщо навіть зв’язок між нашими підрозділами генералітет не зміг забезпечити. Другий напрямок моєї діяльності стосуватиметься знищення «азарівського» податкового кодексу. Я відпрацював на малих підприємствах достатню кількість часу. Цей кодекс приймався дуже швидко і в інтересах партії крупного капіталу. Я би хотів зайнятися роботою в цьому напрямку і обов’язково із залученням рядового бухгалтерського складу».



Кожен з представників політичної партії «Об’єднання «Самопоміч», які приїжджали в Кіровоград, чітко знають чого хочуть досягти та як це зробити. Всі вони є професіоналами в різних галузях і впевнені у кожному представнику своєї команди. За їх плечами багаторічний досвід роботи в тій чи іншій сфері. Вони сподіваються, що виборці дадуть їм можливість попрацювати на користь української громади. 



3865Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: