Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 22 жовтня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2014/10/22/oleksandr-gorbunov-zajaviv-pro-porushennja-viborchogo-zakonodavstva-u-kirovogradi-ta-oblasti.htm
політика, 22 жовтня 2014

Олександр Горбунов заявив про порушення виборчого законодавства у Кіровограді та області

До виборів лишилося кілька днів. Про порушення чинного законодавства та застосування брудних методів ведення агітації в Кіровограді сьогодні в Кіровоградському прес-клубі розповів Олександр Горбунов, керівник Регіонального виборчого штабу Політичної партії «Народний Фронт» в Кіровоградській області. 


Так, па початку зустрічі з журналістами Олександр Володимирович повідомив: «Як ви пам’ятаєте, 7 жовтня відбулося підписання Меморандуму про чесні виборі. Нині мені сумно говорити про ті чорні, брудні технології, що застосовуються у цій кампанії, а з кожними виборами стають все агресивнішими. Навіть ті події  в країні, що призвели до нинішніх виборів і до тих жертв, які є на сьогодні, людей нічому не вчать. І мені дуже шкода це констатувати. Неконкурентна і недостойна боротьба не дає можливості реалізувати ідеї та донести передвиборчу агітацію до виборців. Я кажу не лише про «Народний фронт», це стосується і інших партій чи кандидатів. 

За нашими даними, в  багатьох будинках, як правило, це багатоповерхівки у спальних мікрорайонах, з’являються спеціально підготовлені люди, які у кожному під’їзді навмисне знищують агітаційну продукцію. Мені шкода, що не вдалося схопити цих людей за руку. Деякі з них працюють завбудинками чи квартальними, які, на жаль, продалися певним кандидатам чи політичним силам. Можна довго говорити і про закон, і про мораль цих людей, але часу вже немає. Ми знаходимося на фінішній прямій, а питань стає все більше і більше. Та попри це група наших юристів і мобільні групи докладають максимум зусиль, щоб наказати таких «діячів», вони повинні бути покарані».


За словами Олександра Горбунова, подібні правопорушення відбуваються не лише в Кіровограді, а й в інших містах та районних центрах, де є багатоповерхові будинки.


Олександр Володимирович також розповів про порушення, які вже відпрацьовані: «Нам вдалося виграти суд у одного з кандидатів-мажоритарників. Це Віктор Медвідь, який балотується по 103-му виборчому округу.  Однак рішення суду до кінця він так і не виконав. До суду подали тому, що він почав розміщати свою агітаційну продукцію без позначення замовника матеріалу, установи, що здійснила друк і т.д. Згідно з рішенням суду, він спочатку зняв ці агітматеріали, а згодом знову почав встановлювати намети, біг-борди, сіті-лайти. Також до нас в центральний офіс по допомогу звернувся виборець, який приїхав з Новомиргорода. Сказав, що не може більше дивитися на те, як люди ходять по під’їздах і розносять по 200 грн від одного з кандидатів по 101-му округу. Називали прізвище Михайла Поплавського. Туди виїхала наша мобільна група, склали відповідний акт про порушення виборчого законодавства, залучили працівників районної прокуратури і міліції. Однак, попри це, на жаль, не було порушено кримінальну справу. Заяву про злочин від громадян, посадовими особами міліції було перекваліфіковано в розряд звернень. Якби робітники міліції прийняли це, як інший документ, кримінальна справа була б порушена. Але на цьому ми зупинятися не збираємося, наші юристи увесь час працюють в цьому напрямку».


Про ще  один з фактів порушення виборчого законодавства пан Горбунов розповів журналістам: «Загалом у мене є цілий список, в якому зафіксовані всі порушення. Одне з кричущих відбулося в Кіровограді. На одній з дільниць заступник голови ДВК від політичної партії «Опозиційни блок» активно і прямо постійно агітує інших членів ДВК голосувати саме за «Опозиційний блок», тим самим грубо порушуючи чинне законодавство. З цього приводу в найкоротші терміни нашими юристами буде складено акт, це ми теж не залишимо без уваги». 


Окрім всього вищезгаданого під час спілкування з журналістами було доведено до відома громади про підписання меморандуму щодо підтримки у Верховній Раді VIII-го скликання «дорожньої карти реформ».

Так, 17 жовтня партія «Народний фронт» разом з іншими політичними силами, ініціативою «Реанімаційний пакет реформ» та рухом «Чесно», підписали меморандум щодо підтримки у Верховній Раді VIII-го скликання «дорожньої карти реформ» у судовій, адміністративній, конституційній та інших сферах. Підписи під цим меморандумом поставили всі політичні сили. В тому числі, проговорили питання і майбутнього прем'єр-міністра. «Свобода» підтримала Олега Тягнибока. Анатолій Гриценко заявив, що органічно, якщо новим керівником уряду буде Віталій Кличко, як керівник найбільшої політичної сили, яка іде в парламент. «Батьківщина» та Блок Петра Порошенко, висловилися, що це питання слід обговорювати після виборів та формування коаліції. «Радикальна партія» підтримала Олега Ляшка. Інші заявили про своє бачення майбутнього очільника уряду.



«Народний фронт» стоїть на своїй позиції. Ми вважаємо, що Арсеній Яценюк вже довів, що здатен і може контролювати ситуацію в Україні, йти європейським шляхом реформ і вести країну до європейського майбутнього», - зазначив на прес-конференції у Кіровограді Олександр Горбунов. – 26 жовтня ми дочасно обиратимемо парламент своєї країни та, по суті справи, новий уряд. Адже саме Верховна Рада відразу ж має сформувати новий Кабінет Міністрів та обиратиме прем'єр-міністра після відставки Арсенія Яценюка та уряду в повному складі. Для того, щоб сформувати більшість у наступному парламенті, висунути кандидатуру прем'єра і вести країну далі, «Народний фронт» потребує допомоги виборців. Тож кожен має проаналізувати все, що відбувається в країні і добре подумати, щоб зробити правильний вибір».


4265Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: