Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Анастасія Копійка
Дата: 8 жовтня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2014/10/08/blok-livih-sil-za-pobudovu-sotsialno-spravedlivih-umov-v-ukraini.htm
політика, 8 жовтня 2014

Блок Лівих Сил за побудову соціально-справедливих умов в Україні

Анастасія Копійка

Днями в Кіровоградському прес-клубі відбулася прес-конференція лідерів Блоку Лівих Сил, які розповіли, з якою метою об’єдналися та яку позицію відстоюють, йдучи на позачергові парламентські вибори.



Володимир Шемаєв, голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Демократична спілка студентів «Студентська платформа» повідомив, що Блок Лівих Сил України – це нова політична сила: молода, лівоцентристська, українська і проєвропейська за змістом.



«В серпні цього року, в місті козацької слави Батурин, зібралися ліві, лівоцентристські, демократичні партії, громадські організації, в тому числі, молодіжні та об’єднаня валютних позичальників «Кредитний Майдан», - розповів Володимир Шемаєв. – Всі разом ми дійшли висновку, що в умовах, коли погіршується соціально-економічна ситуація в державі, коли країна, фактично, веде гібридну війну з зовнішнім агресором, ліві сили і лівоцентристи повинні об’єднатися. У вересні відбувся з’їзд Блоку Лівих Сил, до якого увійшли представники СПУ, «Справедливості», організації «Кредитний майдан», студентської платформи, молодіжного руху «Спека» та регіональних профспілкових організацій».


За словами Володимира Шемаєва, Блок Лівих Сил має 109 кандидатів по списках на вибори до Верховної Ради та 42 мажоритарника, практично по всіх округах в Україні.

Під час прес-конференції було представлено кандидатів-мажоритарників, які балотуватимуться по Кіровоградській області. 


Зокрема Сергій Самородченко є кандидатом в народні депутати по 102-му виборчому округу. Один з лозунгів, який він пропагує – «Дістало! Голосуй не за гроші – голосуй за себе!».

«Мені було складно зважитися, - розповів Сергій Самородченко. – Але коли я побачив тих кандидатів, які почали реєструватися, порадився із жителями селища Онуфріївка, місцевими підприємцями і прийняв рішення балотуватися. Мої програмні завдання, зокрема, скорочення депутатського корпусу до 250 осіб та підняття мінімальної зарплати, складно буде вирішувати, але над ними треба працювати і робити в цьому напрямку все можливе».


Кандидат в народні депутати по 100-му виборчому округу Алла Поліщук додала: «Через події в країні, ми побачили, хто з олігархів та посадовців, чого вартий. Вірити в їхні слова ми вже більше не будемо».

Володимир Шемаєв, презентуючи Блок Лівих Сил, розповів, з якою метою відбулося об’єднання та яку позицію відстоюватимуть кандидати, йдучи на позачергові парламентські вибори. Так, було розроблено кілька програм для побудови соціально-справедливих умов в державі. Мова йде про створення робочих місць, сприяння економічному розвитку, соціальну справедливість (рівний доступ до соціальних благ), систему пільг і соціальної допомоги, створення якісної і комфортної інфраструктури.


«Нині уряд каже, що ми живемо в умовах війни, що відбувається на сході. І ми це визнаємо, - зауважив Володимир Шемаєв. – Наші активісти так само підтримують військових. Але, як казав президент, навіть в умовах війни, ми не можемо забувати про реформи. Люди виходили на Євромайдан і в Києві, і в Кіровограді, і в інших містах проти корупції, проти олігархів, стояли за соціальну справедливість, за європейські стандарти. Та, на жаль, ще й досі ми не побачили жодної реформи, ні в соціальній, ні в економічній сфері.  Натомість, сьогодні уряд пропонує, в якості антикризових заходів, мораторій на зарплати, пенсії, стипендії. Це значить, що наступного року, після цієї інфляції у 19 %, а реально вона набагато більша, населення буде вдвічі бідніше. Урядом пропонується подальше зниження податків для підприємств. Ми виступаємо проти цього. Наша пропозиція – підняти податки для крупних підприємств, особливо для тих, які використовують українську сировину, дешеву рочобу силу і отримують надприбутки».


Свою позицію висловив і Юрій Букарєв, голова громадської організації «Кредитний Майдан», який зауважив, що блок об’єднався заради однієї мети – щоб повернути ліву ідеологію в Україну, бо нині вона дескридитована: «Верхівка Компартії зрадила не тільки своїх виборців, а й увесь український народ. Та історія покарає винних в тому, що відбувається в Україні. Винні обов’язково знайдуться, а в парламент прийдуть, не олігархи та популісти, а нові справедливі і адекватні люди. Треба нарешті забути про лідерські партії, бо досить з нас панів, князьків, царів, божків, які їздять на лексусах і вказують, зо що нам голосувати. Треба вже переходити до партій ідеологічного спрямування. У наших списках немає жодного олігарха, немає банкірів та міністрів. 

А сьогодні ми проїхалися вулицями Кіровограда і побачили багато знайомих облич на релкамних площах. Ще вчора ті люди носили олігархам портфелі, а сьогодні красуються на бігбордах. Нам потрібно повертатися до партій лівоцентристського спрямування, бо ліва ідеологія, яка є поміркованою, принесе мир в Україну. Треба зрозуміти, що в Україні йде дві війни. Окрім тієї, що на сході, ще й війна між олігархами. Ми повинні змінити нині пріоритети, підтримати молодь, яка дбає про патріотизм». 


3682Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: