Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 4 жовтня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2014/10/04/egor-sobolev-v-spisku-politichnoi-partii-ob-ednannja-samopomich-nemae-zhodnogo-chlena-partii-regioniv-i-tse-printsipova-pozitsija-.htm
політика, 4 жовтня 2014

Єгор Соболєв: «В списку політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» немає жодного члена Партії регіонів і це принципова позиція»

Вчора  в Кіровоградському прес-клубі відбулася прес-конференція представників Політичної партії «Об’єднання «Самопоміч». Під час прес-конференції журналістам представили «обличчя» «Об’єднання «Самопоміч» - це Єгор Соболєв, громадський активіст, голова Громадського Люстраційного комітету; Альона Бабак, директор інституту місцевого розвитку; Ярослав Маркевич, батальйон «Донбас», а також представників, що представляють цю політичну силу на Кіровоградщині, зокрема: Олег Рудницький, який є кандидатом від партії «Воля» по 102-му виборчому округу та Євген Тільнов, кандидат в народні депутати по 100-му виборчому округу, який служить в батальйоні «Донбас».




На самому початку прес-конференції Єгор Соболєв наголосив, що насправді «Об’єднання «Самопоміч» – це об’єднання батальйону «Донбас», реанімаційного пакету реформ, партії «Воля» і партії «Самопоміч», яку очолює міський голова Львова Андрій Садовий.


«Ми не будемо розповідати, що приїхали в Кіровоград з програмою розбудови краю, ми приїхали просити голосів кіровоградців – сказав пан Соболєв. «В «Об’єднання «Самопоміч» три пріоритети:


Перший - люстрація. Як ви знаєте, наші активісти домоглися ухвалення цим парламентом закону про очищення влади. Сьогодні його має підписати президент, а потім всій країні, посадовцям, політикам треба зробити величезне завдання – виконати цей закон. Всі ці казнокради засіли сотнями тисяч на всіх посадах в усіх органах влади, і я закликаю всіх кіровоградців, жителів області, докластися особисто до вигнання своїх корупціонерів. Адже ніхто не прилетить з Києва на блакитному гелікоптері, щоб вигнати вашого суддю-корупціонера, міліціонера-корупціонера, прокурора-корупціонера. А вони у вас є, де б ви не жили. Перше завдання «Самопомочі» виконати цей закон. Більше того, в парламенті ми змусимо ухвалити другий люстраційний закон, за яким люстрацію будуть проходити не тільки ті, хто призначається на посаду, але й ті, хто обирається. Це депутати, депутати Верховної Ради і президент.


Друге головне завдання «Самопомочі» - повертати владу людям. Це розвиток місцевого самоврядування, зменшення держави, як такої. Це передача громадянам прав, які зараз забрав Київ і місцеві депутати. Адже нині у громадян не так багато прав, окрім того, що просто прийти на вибори і проголосувати. Причому виборча система так побудована, щоб проголосувати за чергових ставлеників олігархів тому, що у всіх інших немає грошей на рекламу. Наше завдання зробити таку державу, якою був Євромайдан, де сцена керувалася людьми, а не керувала людьми. Де люди брали на себе ініціативу – творили прозоре фінансування, творили самооборону. Це маленька держава і велика людина. Оце основна ідея людей, які увійшли в це об’єднання.




І третє завдання – створення потужної оборони. Божевільний диктатор не зупиниться. Його може зупинити тільки українське суспільство і армія, яка має прекрасних солдатів, але потребує зовсім іншого рівня управління, озброєння і логістики, включно зі зв’язком, постачанням, навіть з одягом на зиму, що насувається. Без створення потужних збройних сил, жодна українська родина не зможе засинати і прокидатися спокійно. Путін, сам по собі, не зупиниться. Він зупиниться тільки тоді, коли його диверсанти будуть викинуті з території України і він розумітиме, що будь-яка спроба сюди повернутися, обернеться для нього військовими катастрофами. Ми готові приймати участь у створені потужної оборони. Для цього ми просимо ваші голоси. Одразу скажемо, що ми провели роботу над собою перш, ніж звертатися до вас. В нашому списку немає жодного члена Партії регіонів і це принципова позиція. В нашому списку немає жодного діючого або колишнього депутата парламенту. Так само, як міністра, президента чи прем’єр-міністра. Ми вважаємо, що вони всі відповідальні за те, що відбулося, за той крах, на межі якого опинилася держава. І в нашому списку кожна людина є тією самою зміною, яких вона прагне. В нас немає людей, які кажуть, що було б добре аби за мене хтось щось зробив. Всі наші люди потребують мандатів для того, аби займатися тими справами, які уже роблять, тільки в більших масштабах».


Представники «Об’єднання Самопоміч» на Кіровоградщині, зокрема Олег Рудницький, та Євген Тільнов повідомили, що «Самопоміч» є новою організацією в Кіровоградській області, а офіс був відкритий лише три дні тому за адресою: вул. Арсенія Тарковського, 63. Вони наголосили, що до співпраці запрошуються молоді перспективні люди, які мають бажання приймати участь в розвитку організації та допомагати в реалізації різноманітних програм. Обидва кандидати народилися, виросли та проживають на території тих округів, від яких балотуватимуться, оскільки переконані: щоб люди обрали – треба балотуватися там, де тебе знають.


Представники «Об’єднання «Самопоміч» також зауважили, що позиція їхньої команди чітка і по відношенню до тих депутатів, які голосували за закони 16 січня. На їх думку, вони не мають права бути при владі, адже в країні має бути політична відповідальність. А всі судді, прокурори, правоохоронці мають пройти перевірку. Також ті, хто був на високих посадах при Януковичі, починаючи з голів РДА до посадовців Адміністрації Президента.


Та люстрація, у понятті представників «Самопомочі», зовсім не означає кидання людини в бак. На їх думку – це різні речі.



«Ми – за формування правової держави. Звісно, ми ніяким чином не можемо впливати на те, що відбувається на вулиці. Тому і говоримо про розроблення законів та їх впровадження. Люстрація – це юридичний процес, звільнення людини з посади із забороною повертатися в органи державної влади, - пояснив Єгор Соболєв. - Якщо людина буде люстрована, її ім’я має заноситися в спеціальний реєстр. І, як мінімум, десять років вона не повинна займати посади в органах державної влади. А що відбувається нині? Янукович утік, а система його працює. Можливо, не має таких масштабів, але працює за тими ж технологіями, все так же розпилюються гроші платників податків».


Наприкінці прес-конференції Єгор Соболєв додав: «Від нас залежить давати владу і забирати. Суспільство вже змінилося і більше не погодиться на те, щоб його обманули. І ви знаєте, я порадів, коли мешканці Знам'янки погнали Олеся Довгого. Це правильно. Отак люди мають ставитися до таких посадовців. Громадяни повинні бути владою, а політики – найманими менеджерами, а вибори – це цивілізований спосіб вигнання крадіїв».


4773Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: