Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Прес-служба народного депутата
Дата: 29 вересня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2014/09/29/andrii-tabalov-pratsjuvati-dlja-kirovograda-mozhna-i-bez-mandata-deputata-.htm
політика, 29 вересня 2014

Андрій Табалов: «Працювати для Кіровограда можна й без мандата депутата»

Прес-служба народного депутата

До останнього зберігалася інтрига – хто балотуватиметься в Парламент від Кіровограда? Чи йтиме на позачергові вибори діючий нардеп по 99-му мажоритарному округу? Андрій Табалов зробив неочікувану заяву. Він не братиме участі у позачергових виборах до Парламенту. Політик подякував виборцям, які голосували за нього у 2012 році та пітримують його діяльність дотепер.

Це кіровоградці різного віку, цілі колективи та численні громадські організації, що тісно працюють з нардепом, втілюючи різні акції та соціальні проекти. Андрій Табалов запевнив: «Я не припиняю громадську діяльність, а навпаки – розпочинаю її - на іншому, новому рівні. Всі проекти, започатковані мною під час роботи депутатом на 99-му окрузі, будуть продовжені. Люди й надалі можуть звертатись до мене за допомогою. Це рішення далося мені нелегко, адже маю перед кіровоградцями багато зобов’язань. Однак вагомі причини стали визначальними». Політик виклав своє бачення обставин.


Незрозумілий та несерйозний підхід до формування виборчих списків є передумовою того, що наступний парламент не зможе працювати ефективно. У складний для країни час потрібно серйозніше ставитися до складу команд, а не змагатись один з одним у тому, хто більше запросить до себе у список героїв, співаків, акторів. Новому парламенту потрібно більше відомих юристів та експертів у своїй галузі, -  вважає нардеп. Також у Верховній Раді повинні бути учасники АТО. Але це має бути рішенням саме цих чоловіків, а не рішенням політичних партій або представників уряду для підняття рейтингу політсили. Героями нашого часу можуть бути і волонтери, але їх чомусь не запрошують у списки. І тим більше – не запрошують у виконавчу владу.


Є надія, що у ВР наступного скликання буде молодь. Це політик підтримує: «Я поважаю молодих людей, які зробили кар’єру, які чогось досягли в житті ще до того моменту, як їх запросили у списки партій. Верховна Рада - це не годівниця і я ніколи до неї не рвався. Я не прагну туди за будь-яку ціну. Насправді це складна й відповідальна праця. На жаль, останнім часом з низьким результатом. А я людина діла, не сприймаю показухи, кулуарних домовленостей, затягування часу. Замість 5 хвилин на голосування за потрібний закон на це йдуть години, тижні… Депутатський мандат для мене ніколи не був інструментом для заробляння грошей. Хочу довести, що для мого рідного міста та для кіровоградців можна багато зробити й без статусу нардепа. Звісно, спробую налагодити співпрацю з новобраним депутатом від 99 округу. Адже Кіровоград потребує багатьох програм. Я поважатиму вибір кіровоградців на наступних виборах. Хоча нікого підтримувати не буду. Мою роботу контролювали, тепер я разом з ГО «Рідний Кіровоград» будемо контролювати наступного нардепа від округу».


На рішення Андрія Табалова не йти на вибори вдруге вплинуло також засідання ВР 16 вересня. Такого ще не було в історії України, щоб настільки важливі питання приймались у закритому режимі, фактично без обговорення, а текст закону змінювався вже після голосування. (Цього дня голосували за закон про люстрацію та особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі. – ред.)


Ще одна дуже вагома причина – парламентські вибори під час війни. Вони коштуватимуть мільярд гривень державних грошей, тобто наших з вами. Помножте цю суму на величезні кошти, які витрачають на кампанію понад півтори тисячі кандидатів. Андрій Табалов вважає, що гроші краще спрямувати на допомогу армії. Зараз треба єднатись, а не розхитувати човен. Конкретні справи простіше організувати й реалізувати на місці, ніж пускати ініціативу довгим й досить повільним шляхом державної машини.


Політик озвучив проекти, якими опікуватиметься в Кіровограді по завершенні каденції народного депутата 7 скликання. Отже, громадська приймальня не припиняє своєї роботи, надалі діятиме на базі громадської організації «Рідний Кіровоград». Тут працюватиме  штаб юридичної допомоги військовослужбовцям. Завдання політика - щоб кожен учасник АТО, який сюди звернеться, отримав все, що належить йому за законом. Серед принципових справ - добудова будинку для військових в Кіровограді на 70 квартир. Це моральний обов’язок перед родинами загиблих, наголосив Андрій Табалов.


Разом із ГО «Рідний Кіровоград» є намір створити систему контролю за роботою комунальних підприємств і служб обласного центру. Адже у мирний час 80% звернень до нардепа стосувались ЖКГ. Ця зима буде складною у плані опалення та освітлення. Тож роботи вистачатиме. Третім напрямком роботи Андрія Табалова буде виконання закону про люстрацію на місцях та підтримка спорту в Кіровограді через встановлення майданчиків, проведення змагань, пропаганду здорового життя.


Ініціатива з встановлення меморіалу загиблим в АТО землякам – це не порожня обіцянка, запевнив Андрій Табалов. Але тоді, коли в країні буде мир. Політик запрошує кіровоградців приєднатися до опитування щодо перейменування Ковалівського парку та встановлення пам’ятника героям АТО на місці пам’ятника Леніну. Думка громади з тих чи інших питань життєдіяльності Кіровограда для активного політика була і є визначальною. Ініціатива кіровоградців була поштовхом для розробки його соціальних законопроектів.




3998Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: