Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: "весь Кіровоград"
Дата: 1 липня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2014/07/01/nova-bilshist-miskoi-radi-ne-zaperechue-proti-budivnitstva-tripoverhovih-garazhiv-ta-rozdae-elitni-diljanki-bilja-soldatskih-stavkiv.htm
політика, 1 липня 2014

Нова більшість міської ради не заперечує проти будівництва триповерхових гаражів та роздає елітні ділянки біля Солдатських ставків

"весь Кіровоград"

Після переформатування більшості в Кіровоградській міській радів порядку денному сесійних засідань з’явилися цікаві питання, які раніше викликали шалений суспільний резонанс. Зокрема, на наступне сесійне засідання проектом №3323 міська рада може надати Федорову Валерію Петровичу дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки без оплатно у власність по просп. Перемоги (біля будинку № 14) площею 0,0030 га (у тому числі по угіддях: 0,0030 га – землі трьох і більше поверхової житлової забудови), для будівництва індивідуального гаража за рахунок земель житлової та громадської забудови, що перебувають у запасі.




Це розповсюджена схема, за яку критикували минулі скликання міської ради. Вона полягає в тому, що певному зацікавленому громадянину, у потрібному йому місці, надається дозвіл на будівництво гаража. Громадянин будує дво- або триповерхове приміщення для житла, офісу чи торгової точки, а потім, за фактом будівництва, вже переводить побудоване в іншу категорію. Що стосується цього випадку, то згадана ділянка знаходиться поруч із середньою школою №20 та впритул до водойми, біля якої відпочивають мешканці Ковалівки.




Іншими двома рішеннями проектів №3321 та №3324 міська рада може надати Подсєвакіній Світлані Миколаївні дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки безоплатно у власність по пров. Курінному (біля будинку № 8) загальною площею 0,0500 га – землі пасовищ, для ведення садівництва (КВЦПЗ 01.05) за рахунок земель сільськогосподарського призначення, що перебувають у запасі. А також Ципі Людмилі Івнівні дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки безоплатно у власність загальною площею 0,1000 га – землі одно- та двоповерхової житлової забудови по пров. Гайдамацькому (напроти будинку № 16) для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) за рахунок земель житлової та громадської забудови, що перебувають у запасі.

В цьому випадку варто зазначити, що пров. Курінний та пров. Гайдамацький знаходяться поруч. Фактично, в межах, так званого в народі, «Царського села». Це елітна місцевість в сосновому бору та поруч із Солдатськими ставками. Вартість «сотки» такої землі на ринку нерухомості Кіровограда стартує від тисячі умовних одиниць.

Нагадаємо, що після зміни влади в країні була переформатована більшість і в Кіровоградській міській раді. Наразі в її основі депутати від "Батьківщини" та екс-регіонали. Ситуативно до них приєднуються позафракційні та фракція партії "УДАР". 

3936Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: