Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 13 червня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2014/06/13/deputata-vbivtsju-lozinskogo-jakii-dostrokovo-viishov-iz-v-jaznitsi-znovu-zatrimali.htm
політика, 13 червня 2014

Депутата-вбивцю Лозинського, який достроково вийшов із в'язниці, знову затримали

Колишній депутат Ради Віктор Лозинський, засуджений за вбивство, достроково вийшов із в'язниці за станом здоров'я. Про це повідомили в Державній пенітенціарній службі, пише"Українська правда" з посиланням на "Українські новини".

"Дійсно, сьогодні Лозинський був звільнений", - повідомили у службі.

Водночас голова Пенітенціарної служби Сергій Старенький заперечує, що його відомство сприяло звільненню засудженого.

"Щодо звільнення цього засудженого повідомляю, що в основу рішення суду лягли висновки докторів та експертів, яких залучив до справи суддя", - написав він на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Висновки медкомісії Пенітенціарної служби, які надавалися суду раніше, не містили в собі даних, які давали б можливість суду звільнити засудженого від відбування покарання", - додав він.

Старенький зазначив, що здоров'я Лозинського оцінювали лікарі, які не мають жодного відношення до Пенітенціарної службі.

Крім того, за його словами, сторону держобвинувачення в суді підтримав прокурор.

За кілька годин відреагував прем'єр Арсеній Яценюк. "ГПУ має терміново вжити заходів щодо оскарження рішення Бориспільського міськрайонного суду Київщини, який звільнив Віктора Лозінського. Також слід притягнути до відповідальності всіх осіб, через дії або бездіяльність яких стало можливим це неправомірне рішення", написав він у своєму твітері близько опівночі.

Як відомо, Пенітенціарна служба в серпні 2013 року спростувала інформацію про переведення Лозинського, засудженого за вбивство, на дільницю соціальної реабілітації із загальної камери в Бориспільській виправній колонії № 119 (Київська область).

У березні Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справах пом'якшив вирок Лозинському, який раніше був засуджений до 14 років позбавлення волі за вбивство мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника, призначивши йому нове покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Олійник загинув 16 червня 2009 року в результаті зіткнення на території мисливських угідь з Лозинським, а також колишніми тоді прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив екс-депутата до 15 років позбавлення волі (починаючи з березня 2010 року) за вбивство Олійника.

Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок Лозинському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

На момент вчинення злочину Лозинський був у складі БЮТ, перед тим - у Партії регіонів.

Прокуратура Київської області оскаржила звільнення Лозинського за станом здоров’я.

А сьогодні ЗМІ повідомляють, що екс-депутата Віктора Лозинського, якого суд достроково випустив на волю, затримала міліція.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав глава МВС Арсен Аваков.

"Спеціальна група кримінального розшуку МВС затримала кілька хвилин тому Віктора Лозинського", - повідомив міністр.

4101Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: