Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 8 травня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2014/05/08/petro-poroshenko-u-kirovogradi-nam-neobhidne-ob-ednannja-kraini-adzhe-pershe-scho-turbue-ljudei-tse-bezpeka-nezalezhno-vid-regionu.htm
політика, 8 травня 2014

Петро Порошенко у Кіровограді: Нам необхідне об’єднання країни, адже перше, що турбує людей – це безпека. Незалежно від регіону

6 травня, в Кіровоградському прес-клубі реформ відбулася прес-конференція кандидата в Президенти України Петра Порошенка, який перебуває на Кіровоградщині в рамках передвиборчого туру. В прес-конференції також взяли участь Юрій Луценко та Микола Томенко, які підтримують Петра Порошенка, як єдиного кандидата від демократичних сил.

Так, розпочинаючи прес-конференцію Петро Порошенко зауважив: «Ми приїхали на зустріч з виборцями у Кіровоград потужною командою. Сьогоднішній день визначальний для України. Залишилося два тижня до виборів. Сьогодні були оприлюднені останні соціологічні дослідження, згідно з якими у нас є всі шанси для перемоги і вони збільшуються. Рішучість наших дій дозволяють мати Верховнокомандувача ЗСУ вже 26 травня».

Петро Порошенко також додав, що наразі відбувається не те, на що чекали люди. Нові призначення не були ефективними, і, в першу чергу, в силових структурах.

«Нам необхідне об’єднання країни. Адже перше що турбує людей – це безпека. Незалежно від регіону, - сказав Петро Порошенко. – Люди, маючи серйозні економічні негаразди, це і великі ціни, і нестача робочих місць, найбільше переживають за те, щоб була захищена територіальна цілісність держави, щоб їм могли гарантувати безпеку. Вони просять прибрати озброєних людей з вулиць».

Петро Порошенко також прокоментував події, що сталися в Одесі: «Те, що відбулося в будинку профспілок – це був теракт. І експертиза це доведе. Це була провокація, за яку несуть відповідальність російські диверсанти та місцеві представники, які надавали їм допомогу. Це сталося також через неефективну роботу правоохоронних органів, які не захистили людей. Всі, хто захищав сепаратистів, має бути на лаві підсудних. Сьогодні окремої уваги потребують збройні сили України. Там необхідні люди, які вміють говорити мовою, що зрозуміла злочинцям. Держава має навчитися говорити з нападниками мовою сили. Але ті, хто йдуть в бій, мають відчувати, що держава за них піклується. Престиж офіцерської професії має буди піднятий на високий рівень».

За словами Петра Порошенка, кожен боєць, офіцер чи солдат, який йде в бій, має бути захищений, і не тільки бронежилетом: «Їх життя має бути застраховане на 1 млн. грн. якщо зараз снайпер отримує 600 грн. у місяць, то що ми від нього хочемо? Окрім цього, кожен має отримувати бойові, більше тисячі в день, якщо він іде під кулі. Це і є турбота держави про людей, які її захищатимуть».

Юрій Луценко, політик, лідер руху «Третя Українська Республіка» під час прес-конференції заявив: «Хочемо чи ні, але будуть люди, які робитимуть все для того, щоб виборів не було. Тож треба об’єднатися і зробити все необхідне щоб вибори відбулися. Роботи вистачить для лідерів усіх політичних сил, які хочуть будувати нову країну. Президент Порошенко не стане диктатором. Він змушений буде працювати з парламентської більшістю. А значить кожен зможе отримати свою ділянку роботи. Я, наприклад, не маю жодної посади. Але політик – це не тільки посада, це переконання. Нам необхідна перемога над планами Кремля».

Юрій Луценко також додав: «Люди набагато розумніші і відповідальніші, ніж думають політики. Знову, на жаль через криваві жертви, політики мусять почути голос людей. А перемога 25 травня означає початок реформ вже 26, появу верховнокомандувача та вертикалі влади вже 26 травня».

Микола Томенко, народний депутат України, голова Комітету з питань свободи слова у Верховній Раді України під час прес-конференції зауважив: «Всі громадяни України розуміють, що ми у стані війни. Цього не розуміють тільки деякі політики і депутати. Одні балачки кругом, а варто помовчати. Про війну повинні говорити люди, які розуміються на ній, бо Україна не витримає ще півтора місяці анархії. Всі ті плани, «путінські», нам треба зупинити вже 25 травня. А що нам потрібно, щоб перемогти? Так, як це було на Майдані? Єдність. На Майдані всі лідери трималися разом. А що було б, якби вже тоді почали обливати один одного брудом? Янукович і досі був при посаді. Тож, 26 травня треба вже щось робити. Ще одного Януковича ми вже не витримаємо. Тому треба робити висновки з тих наших конфліктів».

Петро Порошенко в ході прес-конференції заявив, що Юрій Луценко, Микола Томенко та Віталій Кличко теж мали гарні шанси, але зробили свій вибір на користь єдиного кандидата.

На завершення Петро Порошенко додав: «В Україні війна, окупований Крим. На кого ми маємо розраховувати? Чи вступить Україна завтра в НАТО? Ні. Тому, що її туди не беруть. Для цього країна, яка знаходиться у стані війни, спочатку повинна її виграти. Що стосується економічної допомоги. Коли вона має надійти? Частина має надійти до 11 травня. Але ми маємо забезпечити перемогу, щоб ті кошти не «розповзлися» по корупційних кишенях. Нічого ж не змінилося. Як крали, так і крадуть. Нині ми обираємо президента, а вже потім дійте до парламенту. 80% людей, які приходять до мене на зустрічі кажуть: коли станете президентом, ми ставимо вам умови, що ви одразу, як стабілізуєте ситуацію в країні, оголосите дострокові парламентські вибори. І я підтримую, бо всі мають поборотися за довіру людей. Нині на сході країни люди залишилися без представників. Ким зараз представлена Партія регіонів? Януковича зараз там ще більше ненавидять, ніж тут. Люди розгублені, бо ніхто не представляє їх інтереси».

Спеціально для журналістів Кіровоградщини Петро Порошенко озвучив ексклюзивну інформацію: «Завтра о дев’ятій ранку я матиму переговори з Німеччиною. Її підтримка нам потрібна, оскільки є лідером Європейського Союзу. Завтра у мене відбудеться зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. У введенні санкцій проти Росії весь світ має бути єдиним. І над цим треба напружено працювати».

3589Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: