Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Кировоград-24: Портал в Город
Дата: 3 грудня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2013/12/03/kirovogradts-ob-aktualnoi-situatsii-v-strane.htm
політика, 3 грудня 2013

Кировоградцы - об актуальной ситуации в стране

Кировоград-24: Портал в Город

Комментарий Юрия Титова, генерального директора АО "Гидросила ГРУП", к интервью Президента Украины Виктора Януковича центральным украинским телеканалам 2 декабря 2013 года

- Из уст Президента лично я услышал то, что хотел услышать от ответственного государственного лидера в сложившейся сегодня ситуации. С одной стороны, виновные в эскалации насилия с обеих сторон должны понести ответственность в порядке, предусмотренном законодательством – установленной судами после полноценного расследования. С другой – сегодня, как и вчера, как и каждый день, легитимная государственная власть должна управлять экономикой – формированием государственного бюджета на 2014 год, поддержкой и созданием условий для развития предприятий приоритетных отраслей украинской экономики, эффективной внешнеэкономической деятельностью. Именно этим она и занимается сегодня, продолжая диалог с Европейским Союзом, Россией, Китайской народной республикой и другими стратегическими партнерами Украины о развитии взаимовыгодного – я подчеркиваю, взаимовыгодного сотрудничества. В том числе – о заключении Соглашения об Ассоциации и Зоне свободной торговли с ЕС на приемлемых для Украины условиях.


Директор Кіровоградської гімназії нових технологій навчання, депутат міської ради Любов Краснова висловила стурбованість загостренням ситуації на євромайдані, де серед учасників акції на захист євроінтеграції України зібралися тисячі молодих людей.

-   Ми з колегами й учнями школи не перестаємо обговорювати події, які відбуваються у Києві. Дуже переживаємо за молодих людей, які щиро прагнуть кращої долі у європейському співтоваристві. Ми вітаємо прагнення молоді жити за цивілізованими правилами в сусідстві з розвиненими країнами. Це вірний шлях, який заслуговує на повагу і підтримку, - сказала вона. Але мирні демонстрації не кличуть до знищення, під час них не захоплюють державних установ, не трощать будівлі. Чому не думають про це політики, які кличуть дітей на майдани, а потім проливається кров…   Адже найменша іскра, якесь необережно кинуте слово чи необачно вчинена дія можуть принести лихо.  Мені, як представнику депутатського корпусу Кіровограда, також доводилося брати участь у мітингах і демонстраціях. Але наголошую: всі ці заходи були мирними, без грубих проявів насильства чи неповаги до інших. На цьому наголошує і Глава держави Віктор Янукович, який вчора зазначив: дуже важливо, щоб усі масові акції були мирними.

Влада і Президент України є гарантами захисту конституційних прав громадян. Про це заявив Василь Єфіменко, голова обласної ради ветеранів, коментуючи вчорашнє інтерв’ю Глави держави Віктора Януковича.

-   Ветерани Кіровоградської області, серед яких чимало фронтовиків, як ніхто інший, знають ціну миру і спокою на землі. Люди, які пройшли складними воєнними шляхами, й не з чуток знають ціну, переконані, що як би не було складно: завжди можна і треба вміти домовлятися. Мудрість дозволяла припиняти найжорстокіші війни. Вирішення конфлікту за допомогою сили є ознакою слабкості, до того ж це аморально по відношенню до нашої молоді, яка вийшла на мирні акції, - сказав він. -   Дуже хочеться, щоб провокатори, які спонукають людей до безпорядків і погромів, також прислухалися до голосу здорового глузду й припинили безчинства. Адже йдеться про долю України, яка сьогодні перебуває на дуже небезпечній межі громадянського конфлікту. Ветерани Кіровоградщини підтримують лише мирні демонстрації й категорично проти силових варіантів розв’язання конфліктів.  Вчора Президент правильно сказав журналістам: Всі ми громадяни однієї держави. Треба сідати за стіл і домовлятися, а не битися на барикадах. Українцям притаманний мир, а не війна, - переконаний ветеран.

Депутат, голова бюджетної комісії Кіровоградської обласної ради Вікторія Крамарова переконана, що посилення уваги до регіонів у 2014 році, у тому числі до Кіровоградської області, з боку держави стане серйозним стимулом розвитку території у плані реалізації соціальних проектів. Про це вона сказала під час підготовки до засідання комісії з питань бюджету, фінансової діяльності та соціально-економічного розвитку облради.

– Учора Президент заявив, що бюджет-2014 стане бюджетом розвитку регіонів. Відтак, уперше за всі роки незалежності область отримає абсолютно нові стимули розвитку. Уже сьогодні ми можемо говорити про те, що наступного року Кіровоградщина зможе реалізувати ряд соціально-важливих проектів. А це означає, що ми повернемося до питань, які відтерміновувалися через брак фінансування – заклади охорони здоров’я, в тому числі дитяча обласна лікарня, освітянський напрямок, зокрема завершення капітальних робіт в обласному ДЮЦі, реконструкція об’єктів житлово-комунального господарства, а саме водогону «Дніпро-Кіровоград» і, звичайно, дороги, – зазначила Крамарова.

4244Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: