Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: кировоград-24
Дата: 2 грудня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2013/12/02/dumki-deputativ-oblasnoi-radi-schodo-situatsii-v-ukraini.htm
політика, 2 грудня 2013

Думки депутатів обласної ради – щодо ситуації в Україні

кировоград-24

Під час сьогоднішньої позачергової сесії обласної ради, оцінку подіям, що відбулися в Києві минулих вихідних, дав депутат обласної ради генеральний директор ТОВ "Геоід" Сергій Кліпацький.

- Ми не можемо робити вигляд, що нічого не відбувається, саме тому і зібралися на позачергову сесію обласної ради. Рішення про звернення до Президента України вважаю слушним і не бачу причин, через які його можна було б не підтримати.

Сергій Кліпацький висловлюється проти насильницьких, протиправних дій як з боку силових структур, так і громадян.

Оцінку подіям в державі він дав і з позицій представника бізнесу: "Заклики до загальнонаціонального страйку – це дорога до хаосу. Занадто крихка українська економіка зазнає значних збитків. Зупиниться бізнес – зупиняться і державні установи. Якщо ми вже йдемо в Європейський Союз, маємо відповідати високим європейським стандартам і моральним нормам життя"

Депутат обласної ради, директор обласного центру народної творчості, Заслужений працівник культури України Валентина Пращур під час позачергової сесії обласної ради засудила події на Майдані Незалежності в ніч з 29 на 30 листопада, разом з тим, закликавши підтримати владу у забезпеченні стабільної суспільно-політичної ситуації в країні

- Я особисто протягом 2-х останніх днів уважно слідкую за телевізійними репортажами зі столиці. Обговорювали всі події останніх днів і з колективом центру народної творчості. Висновок, звісно, один – те, що ми побачили на нічному Майдані – це ганьба. Так не може і не могло бути, - переконана вона.
Силовий розгін "майдану" Валентина Пращур вважає спровокованим. Тому подальше вирішення нинішньої кризової ситуації, за її словами, можливе лише мирним шляхом.

- Закликаю уникати протистояння. Є люди, які закликають до непокори. Якщо їх послухати, то що буде завтра… Хто лікуватиме, хто вчитиме… Тільки мирним діалогом і добрим словом можна знайти вихід. Я переконана, що розум переможе.

Разом з тим, Валентина Пращур висловилася на підтримку Президента України. "Я цілком довіряю владі. У мене немає жодних підстав сумніватися у Президентові. Адже за три останніх роки, я стверджую це на прикладі нашої області, було зроблено стільки, в тому числі і для галузі культури, скільки не було за попередні десятиліття".

Депутат обласної ради, директор Солгутівської загальноосвітньої школи Гайворонського району Микола Захаренко під час позачергової сесії обласної ради висловив власну позицію стосовно подій довкола столичного "євромайдану".

- Певно, що сьогодні немає байдужих до ситуації, яка склалася. Зранку сьогодні дивився, як діти йдуть до школи і думав, а що буде завтра, якщо події розвиватимуться таким чином, як в ніч на 30 листопада, куди їм потім діватись?! Це не просто кризова, це – революційна ситуація, - вважає він.
- В очах свого 80-літнього батька також читаю острах від можливої небезпеки. І він говорить мені: Ви повинні зробити все, щоб не допустити громадянської війни.
- Так, ми на правильному шляху – євроінтеграційному – але йти ним необхідно мирно, цивілізовано, демократично.
Микола Захаренко запевнив колег-депутатів, що повернувшись сьогодні у рідне село, обов’язково зустрінеться із громадою, пояснить ситуацію і проінформує про рішення обласної ради.
- Треба приймати такі рішення, які слугуватимуть на користь суспільству, консолідуючи його, переконаний директор сільської школи.

Депутат обласної ради, головний лікар Олександрійської центральної районної лікарні Валентина Гарагуля переконана, що влада зобов'язана не допустити повторення подій, що мали місце на Майдані Незалежності 30 листопада

- Я, як лікар, розумію не лише фізичний біль, а й душевний, від того, що пережили наші діти, молодь – українці тієї страшної ночі. Але треба чесно говорити, що правоохоронці винні, бо допустили ці провокації. Для того, щоб у державі була злагода, треба людей об’єднувати, а не розганяти мирні демонстрації. Але ми маємо підтримати Президента.

Причин для такої підтримки, лише з огляду на медичну галузь вистачає. Саме на це і вказала Валентина Гарагуля. Вона нагадала, що лише в галузь охорони здоров'я Кіровоградщини протягом останніх 3 років вкладались мільйонні кошти – а це і нове обладнання, і реформування системи в цілому, зі створенням центрів екстреної медичної допомоги і центрів ранньої діагностики.
Валентина Гарагуля користуючись нагодою, із трибуни обласної ради, також закликала громаду області до порозуміння, до взаємодії з владою, до конструктивного діалогу.
Влада, на думку медика, повинна зробити усе можливе, щоб ганебні події минулих днів не повторилися.

4161Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: