Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 8 серпня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2013/08/08/na-kirovogradschini-sudi-rozgljadajut-rezonansni-spravi.htm
політика, 8 серпня 2013

На Кіровоградщині суди розглядають резонансні справи

Апеляційний суд Кіровоградської області продовжує оприлюднювати хід розгляду кримінальних - резонансних справ, які перебувають на розгляді в місцевих загальних судах Кіровоградської області, повідомляється на офіційному веб-поталі "Судова влада України".

Справа по обвинуваченню Бабенко С., Рубана І., Медвинського В., Желудченко Р., Коваленко С., Маковея С., Теслі В.А. в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України, що перебуває на розгляді в Кіровському районному суді м. Кіровограда викриває діяльність злочинної організації, створеної з метою незаконного збагачення при проведенні процедури ліквідації ДХК «Олександріявугілля», а саме реалізації майна підприємства тільки покупцю, який дасть хабар, - призначена до розгляду на 18.09.2013 року. 
  Також в провадженні Кіровського районного суду м. Кіровограда знаходиться справа по обвинуваченню Дяченка А., який відповідно до обвинувального акту вчинив посягання на життя народного депутата України, вчинене у зв’язку з його державною та громадською діяльністю, придбання та носіння небезпечних вибухових речовин та в скоєнні інших злочинів, - призначена до розгляду на 29.08.2013 року.

  В провадженні Кіровоградського районного суду Кіровоградської області перебуває кримінальна справа по обвинуваченню Василенко Є., Распряхіна І. та Фоменко С. за створення злочинної організації; шахрайство; фіктивне підприємництво; легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом; підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів; давання хабара; а також Степашко С., Коваленко С., Рендакова А., Березовського О., Димова Д., Новак І., Крісан С., Рабчук А., Шаповалова П., Гіті В., Колесника О., Ковтуненко І., Гавій Т., Цибульської Н., Солодєя О., Адамович Н., Адамович І. які обвинувачуються у створенні злочинної організації, скоєнні шахрайства, фіктивному підприємництві; легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом; підробленні документів, печаток, штампів та бланків, їх збуті та, використання підроблених документів, а також Коваленко М. та Сніжко М., яким пред’явлено обвинувачення за фактом придбання, отримання, зберігання, збут майна, одержаного злочинним шляхом, - судовий розгляд відкладено на 04.09.2013 року. 
    Кримінальне провадження за підозрою Гнибіденка О., Лупандіної К., Діброви С. та Морозова С. у фіктивному підприємництві; привласнені, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем; легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, - відкладено до 28.08.2013 року. 
  Кримінальна справа по обвинуваченню колишніх керівників підрозділів міліції Хлівного О. та Гукасяна А. у скоєні службової недбалості при організації та проведенні затримання озброєних злочинців у вересні 2011 року в Одеській області (частина 2 статті 367 Кримінального кодексу). Обвинувачуються в тому, що внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків зазначеними керівниками операція не була підготовлена належним чином та проведена з порушенням вимог законодавства України, через що загинуло двоє та отримали поранення шестеро працівників міліції; Олександрійським міськрайонним судом Кіровоградської області розглядається справа (кримінальне провадження) по обвинуваченню Орлової Н. за ч. 2 ст. 367 КК України, - оголошено перерву до04.09.2013 року. 

  Ульяновський районний суд Кіровоградської області розглядає кримінальне провадження відносно Бойка С., Сербіна С. за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, 2 ст.185,ч.2 ст. 297 КК України. Під час досудового розслідування встановлено, що обвинувачені неодноразово вчинили крадіжки, а також наругу над могилою у вигляді незаконного заволодіння предметів, що знаходяться на могилі, призначено до розгляду на 30 жовтня 2013 року.

  У Світловодському міськрайонному суді Кіровоградської області на розгляді перебуває кримінальна справа по обвинуваченню Шевченка С. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України, а саме, в тому, що обвинувачений, керуючи автомобілем MERCEDES не виконав вимоги дорожнього знаку "Проїзд без зупинки заборонено", не переконався у відсутності перешкоди, виїхав на залізничний переїзд на заборонений сигнал світлофора та скоїв зіткнення з тепловозом ЧМ-3, під керуванням машиніста 1988 року народження. Удар прийшовся в задню частину автомобіля. В результаті ДТП чотири пасажири автобуса отримали тілесні ушкодження та були доставлені до Світловодської ЦРЛ, двоє пасажирів (чоловік 1972 р. н. та жінка 1948 р. н. — жителі смт. Власівка) загинули на місці пригоди, за життя ще однієї пасажирки 1955 р. н. боролися лікарі Світловодської центральної лікарні, проте врятувати її, на жаль, не вдалося. Інші троє травмованих перебували на лікуванні у Світловодський ЦРЛ. Усього в маршрутці перебувало 11 осіб., - справу призначено до розгляду на 21.08.2013 року.


5257Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: