Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 1 серпня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2013/08/01/u-novomirgorodi-vidkrito-vidremontovane-pologove-viddilennja.htm
політика, 1 серпня 2013

У Новомиргороді відкрито відремонтоване пологове відділення

Серед цілого ряду кроків в рамках реалізації Національного проекту «Нове життя» – нова якість охорони материнства та дитинства», вже зроблених на Кіровоградщині у цьому напрямі, одним із найвагоміших стало відкриття реконструйованого приміщення пологового відділення районного територіального медичного об’єднання «Новомиргородське», пише сайт ОДА.

Символічну стрічку на вході в приміщення перерізали голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко, народний депутат України Віталій Грушевський та генеральний директор ТОВ ВКФ «Велта» Андрій Бродський. Від облдержадміністрації "новоселам" подарували телевізор та холодильник, а народний депутат Віталій Грушевський презентував відділенню кисневий концентратор.

Вітаючи персонал відділення із відкриттям, Андрій Ніколаєнко підкреслив, що ремонт і переоснащення медичних закладів проводиться послідовно і системно в усіх районах області. І успіх цих перетворень залежить від консолідованої співпраці усіх гілок влади з представниками соціально-відповідального бізнесу.

Зміни, яких зазнало пологове відділення РТМО «Новомиргородське», є взірцем саме такої співпраці. Адже із 1,34 млн. грн., витрачених на ремонт, більша частина (740 тис. грн.) надана в рамках договору про соціальне партнерство з ТОВ ВКФ «Велта», іншу частину витрат (600 тис. грн.) взяла на себе районна влада.

- Сьогоднішнє відкриття пологового відділення - це частина великої медичної реформи, розпочатої за ініціативи Президента України. Адже Глава держави ставить перед нами завдання зробити перебування матері та дитини у кожному пологовому відділенні комфортним, створити якісні умови для роботи медичного персоналу. І ще раз підкреслюю – реформи, розпочаті у медичній галузі, в жодному разі не нашкодять ані людям, ані медичному персоналу, ніхто не буде звільнений, навпаки, останнім часом ми маємо кадровий голод у медичній сфері, – наголосив Андрій Ніколаєнко.

Завідуюча акушерсько-гінекологічним відділенням РТМО «Новомиргородське» Алла Сірант повідомила, що на базі цього пологового відділення надається спеціалізована родопомічна допомога жителям Новоморгородського і сусідніх йому районів. І вже зараз народжувати до Новомиргорода їздять жінки із Черкаської області та навіть Києва.

Як пояснила Алла Сірант, під час реконструкції було проведено заміну віконних пакетів, облаштовано бокси із сучасними душовими кабінами, замінено сантехніку та проведено ряд інших робіт і тепер в оновленому відділені на 15 ліжок створені всі умови для проведення партнерських пологів у присутності чоловіка, матері чи іншого члена родини.

Хоча, як можна пересвідчитись на реальних фото з відремонтованого віділення, від євроремонту у палаті - лише естетична складова. Ліжка у породіль - звичайні, а не спеціалізовані, які прийнято ставити у європейських лікарних, а у палатах відсутні елементарні зручності - душ і туалет. Не хочемо розчаровувати обласну владу, але окремий санвузол - це норма, а для молодої мами, яка перенесла, наприклад, кесаревий розтин - важлива необхдність. На жаль, особи, які керували ремонтом, мабуть своїх дочок і невісток відправлять народжувати в інший заклад.

6026Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: