Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: kirovograd24.com
Дата: 28 лютого 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2013/02/28/oleksandr-sainsus-pered-nami-stavljat-nerealni-plani-.htm
політика, 28 лютого 2013

Олександр Саінсус: Перед нами ставлять нереальні плани!

kirovograd24.com

Чим більше місто, тим більший у нього бюджет. Наповнюють бюджети, в основному, самі ж громадяни, оскільки левову частку доходів, наприклад, Кіровограда складають податки з доходів фізичних осіб, себто нас з вами.

 

Втім, останні два роки, як підкреслив на колегії в обласній адміністрації перший заступник губернатора Віктор Серпокрилов, Кіровоград не виконує плану по згаданих нами вище доходах. У відповідь, щоб хоч якось допомогти місту, керівництво області… перерозподіляє ресурси із районів – на користь Кіровограда. Таке зауваження Віктор Серпокрилов зробив після того, як мер обласного центру Олександр Саінсус, вийшовши на трибуну, почав виправдовуватися: «Плани не виконуємо, бо вони нереальні».

 

Олександр Дмитрович, зокрема, повідомив всіх присутніх – і чиновників, і журналістів – що вживає серйозні заходи для покращення життя людей (десь ми це вже чули?!). Зокрема, минулого року бюджет Кіровограда склав 915 мільйонів, у тому числі у загальний фонд бюджету надійшло коштів на 27% більше, аніж у 2011-му році. Втім, не було отримано понад 14 мільйонів податків якраз з доходів фізичних осіб.

 

Мер Кіровограда пояснив це тим, що ряд підприємств, у тому числі машинобудівної та переробної галузі (тут Саінсус назвав «Креатив») зменшили перерахування у бюджет через скорочення персоналу та несвоєчасне повернення їм ПДВ від держави. Втім, швидко виправився мер, заводи «Гідросила» та «Червона Зірка» зараз нарощують обсяги продукції та планують наймати додатковий персонал. Нагадаємо, що до посади міського голови Кіровограда, Олександр Дмитрович був у менеджменті ВАТ «Червона зірка».

 

Що робить міська влада, щоб збільшити надходження до бюджету? Мер розповів про перегляд угод оренди земельних ділянок – минулого року по семи ділянках угоди було розірвано, зараз готуються позови до суду на розірвання ще 27-ми ділянок. Скоротити ж витрати бюджету складно, бо вони на 54% йдуть на освіту, на 31% - на медицину. При цьому у структурі видатків 78% займають заробітні плати фахівців, а біля 13% - витрати на енергоносії.

 

Натомість голова обласної адміністрації Андрій Ніколаєнко порадив меру Кіровограда звернути увагу на таке серйозне джерело надходжень, як сплата підприємствами за введення в експлуатацію виробництв. Точніше, це називається пайова участь, у тому числі – у розвитку територій. Наприклад, керівництво області добилось того, що 10% від вартості заводу у Смоліно, а це мільйони гривень, будуть сплачені якраз за такою статтею. Тим часом у Кіровограді за минулий рік жодної гривні (!) у бюджет не надійшло, хоча відкрилося відразу кілька підприємств. Тож, губернатор порадив меру прискіпливіше ставитися до питання наповнення міського бюджету.

6642Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

8936 1 березня 2013 09:57
1
Красавы...Реальные пацаны и нереальные планы
Відповісти
Андрій 1 березня 2013 11:56
1
Я завжди думав так - не можеш, йди у відставку! Не заставляй себе виносити з кріслом - піди сам, будь мужиком!
Відповісти
Владимир29 березня 2013 11:39
0
Видимо, вы ошиблись! Доказано украинской историей.
Відповісти
Гайдай 1 березня 2013 16:33
1
реальные трус, балбес, бывалый
Відповісти
Александра Левина 4 березня 2013 12:16
0
да, приход к власти этих товарищей - это настоящая "операция Ы"
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: