Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: за інформацією сайту ОДА
Дата: 20 червня 2012
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2012/06/20/naiblizhchimi-dnjami-v-oblasti-bude-pidpisanii-memorandum-pro-chesni-vibori.htm
політика, 20 червня 2012

Найближчими днями в області буде підписаний Меморандум про чесні вибори

за інформацією сайту ОДА

Таке рішення було прийняте під час зустрічі голови обласної державної адміністрації Сергія Ларіна з керівниками обласних організацій політичних партій.

Після обговорення проекту Меморандуму щодо чесного ведення кампанії з виборів народних депутатів України, політичними лідерами було внесено низку пропозицій, які будуть опрацьовані спеціальною робочою групою (її ж визначили під час зустрічі) та доповнені до тексту Меморандуму.

Очікується, що вже протягом найближчого тижня Меморандум про чесні вибори буде підписаний головою обласної державної адміністрації та регіональними політичними лідерами.

Звертаючись до представників політичних сил Сергій Ларін наголосив, що і він особисто, і вся команда, яка працює у вертикалі влади, а також обласна організація Партії Регіонів, керівником якої він є, докладуть максимум зусиль, щоб забезпечити чесні, прозорі та демократичні вибори, щоб унеможливити будь-які фальсифікації чи інші порушення виборчого процесу, щоб Кіровоградщина не отримала вкотре, як колись, славу сумнозвісного "100-го округу".

Від справ політичних голова облдержадміністрації перейшов у площину суто економічних та соціальних питань, поінформувавши учасників зустрічі про реалізацію важливих соціальних проектів протягом останнього часу.

Зокрема, керівник області наголосив, що в Кіровограді досить успішно запрацював соціальний магазин, а найближчим часом планується відкриття ще трьох подібних закладів як в обласному центрі, так і в Олександрії та у Світловодську. Такий крок дозволить забезпечити саме соціально незахищені верстви населення якісними продуктами місцевого виробництва за доступними цінами.

Сергій Ларін також зауважив, що в області на сьогодні реалізується біля двох десятків знакових інвестиційних проектів, зокрема, зводиться потужний елеватор у Шарівці Олександрійського району та планується великий річковий елеватор у Світловодську, а також низка тваринницьких комплексів. Головний з них – МТК "Петриківське молоко" в Олександрійському районі. А в Олександрівському районі у тестовому режимі вже запрацював молокозавод. Очікується, що молоко, вироблене олександрівськими молочниками, коштуватиме для жителів області 4,5 гривні за літр, що значно менше за ціну у торговельній мережі.

– Хочу також поділитися ще однією приємною новиною, нарешті втілилася у життя моя мрія – в області розпочинається виробництво власних опалювальних котлів, які працюватимуть, насамперед, на таких альтернативних видах твердого палива, як тріска, вугільні брикети. пілети й навіть на побутовому смітті. Вже завтра ми матимемо можливість відвідати кіровоградське підприємство "Дозавтомати", де оглянемо твердопаливні котли потужністю 80 Квт, якими можна опалювати приміщення площею до 800 кв. м., зокрема, школи, дитячі садочки, сільські клуби та ФАПи. А у найближчій перспективі спеціалісти "Дозавтоматів" обіцяють нам розробити та запустити у виробництво удвічі потужніші котли – на 1600 кв. м. Вважаю, що це великий прорив для нашого регіону, адже проект дозволить не лише створити нові робочі місця, налагодити перспективне виробництво, а й насамперед поступово перевести опалення усіх соціальних об’єктів із дорогого російського газу на значно дешевші альтернативні види палива, – наголосив Сергій Ларін.

Не оминув керівник області й тих кроків, які спрямовані обласною владою у сфері охорони здоров’я населення регіону. – Нами, у рамках забезпечення ранньої діагностики захворювань у жителів області, взятий курс на створення при кожній районній лікарні сучасного діагностичного центру, де кожен житель матиме можливість обстежитися. Сьогодні в обласному художньому музеї я відвідав виставку Максима Дондюка "Туберкульоз без купюр". Подолання цієї страшної хвороби, на жаль, є досить актуальною проблемою для нашого регіону. Тож, у зв’язку з цим, благодійний фонд Ріната Ахметова "Розвиток України", а вони сьогодні були у Кіровограді – найближчим часом надасть для медичних закладів області сучасну вартісну діагностичну апаратуру, ми про це сьогодні домовилися. Це обладнання здатне виявляти стадії захворювання на туберкульоз протягом двох годин, а не за два місяці, як це було раніше за традиційною методикою.

У цьому контексті, голова обласної організації "Русский блок" Валентина Бажан порушила питання щодо продовження дослідження в області впливу радону, зокрема, у воді та подальше впровадження антирадонових заходів. що дозволить зменшити рівень онкологічних захворювань серед населення. Як редактор обласної газети "Народне слово" Валентина Бажан розповіла, що в редакцію звертається чимало людей, які схвально оцінюють цей проект.

Як зазначив перший заступник голови обласної ради Олександр Шаталов, який координує реалізацію проекту "Стоп-радон", в області вже проведено масштабні дослідження щодо негативного впливу радону на здоров’я, насамперед у дитячих садочках, у школах та у лікарнях. – Результати вимірювань рівня радону засвідчили, що у деяких закладах (30% з обстежених) його вміст перевищує норму у рази і навіть у десятки разів. Тому ми за підтримки шведських спеціалістів-радіологів протягом найближчого місяця визначатимемо по кожному "проблемному" закладу практичні кроки, з тим, щоб вже до 1 вересня мінімізувати та убезпечити від негативного впливу радону дітей у навчальних закладах. Шведи, враховуючи нашу активність та важливість зазначеної проблеми, вирішили розгорнути реалізацію програми саме на Кіровоградщині, – зазначив Олександр Шаталов.

Також він повідомив, що з метою інформування населення, вже випущено спеціальний буклет, де кожен житель матиме можливість ознайомитися з цікавими і потрібними порадами фахівців, як протистояти шкідливому впливу радону. Сергій Ларін погодився, що дійсно недослідженою залишається проблема вмісту радону та інших шкідливих речовин саме у воді, яку споживає населення, насамперед, у сільській місцевості.

Олександр Шаталов зазначив, що дослідження відкритих водойм, колодязів та свердловин у населених пунктах області на вміст радону якраз і буде розпочато у нинішньому році – з цією метою вже замовлено для нашої області спеціальні радоноаналізатори. – Ми не зупинятимемося на досягнутому – дослідження триватимуть, а слідом – системна робота з ліквідації впливу радону на об’єктах, які вже протестовано, – наголосив Олександр Шаталов.

4567Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: