Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор:
Дата: 14 червня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2023/06/14/vidkrilasja-vistavka-kilimkiv-u-stili-pechvork-klaptiki-dobra-.htm
фотогалерея, 14 червня 2023

Відкрилася виставка килимків у стилі печворк «Клаптики добра»


13 червня  2023 року в Музеї мистецтв презентовано виставку килимків «Клаптики добра», створених  у техніці печворк від учениць, волонтерок та майстринь Кропивницького професійного ліцею сфери послуг і торгівлі за підтримки  European  Union in Ukraine  до Дня швейної машинки.  Ця виставка є результатом більш ніж двомісячної роботи команди «Team Europe Кропивницький» та майстрині печворку  Ірини Кудревич над популяризацією клаптикового шитва та апсайклінгу в нашому місті.


Для виготовлення килимків волонтери збирали джинсову тканину. Громада зібрала понад 250 кг такої тканини, яка була використана з користю. Усі вироби були створені за методом апсайклінг.  Це не просто переробка старих речей, а ще                        й виготовлення із них нових! Зараз вже створені більше трьох десятків клаптикових  килимків для родин, в яких цього року з’являться на світ малюки.


Пані Ірина проводила майстер-класи із виготовлення килимків                                     у  Кропивницькому  професійному  ліцеї сфери послуг і торгівлі, де успішно працює соціальне ательє «KROP Стиль» і надаються послуги з ремонту одягу людям з числа ВПО. Дівчата, які є ученицями-волонтерками даного закладу, з радістю долучилися до акції «Клаптики добра» і кожна взялася шити килимок розміром метр на метр. До речі, директорка навчального закладу Людмила Снєжко  зазначає, що дівчатка, а також жінки з числа ВПО, які пройшли навчання у ліцеї на курсах з крою і шиття, поділяють ідеї вторинної переробки одягу, і навіть нещодавно влаштували «Upcycling Fashion Show», яке було надзвичайно популярним! 


Тепер створені ними килимки у техніці печворк зможуть побачити всі бажаючі - у вівторок, 13 червня світ відзначає День швейної машинки, тож з цієї нагоди Музей мистецтв влаштує виставку робіт волонтерок. Тож поспішайте переглянути експозицію «Клаптики добра», яка насичена теплом і добротою жіночих рук.


Проєкт  «Клаптики добра» втілюється Team Europe Ukraine у м. Кропивницький за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні. Частина килимків після закінчення проєкту буде передана Кіровоградському обласному соціальному центру матері та дитини для діточок та їх матусь.


Валерія Лінчевська – науковий співробітник відділу туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи Музею мистецтв


1135Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: