Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Микола Правда - старший науковий співробітник Музею мистецтв
Дата: 7 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2021/12/07/-ih-sprava-zahist-ukraini-.htm
фотогалерея, 7 грудня 2021

«Їх справа - захист України»

Микола Правда - старший науковий співробітник Музею мистецтв


6 грудня в день ухвалення у 1991 році закону України «Про Збройні сили України» українці відзначають державне свято – День Збройних Сил України. Збройні сили сьогодні є одним із елементів запоруки державності, гарантія державного суверенітету та територіальної цілісності. За традицією, що склалася в ці роки 6 грудня вітають усіх військових і особливо тих хто зараз захищає на сході України територіальну цілісність, суверенітет, свободу та незалежність. Зараз це свято стало символом мужності, героїзму та відваги. Вклоняємося подвигу тих, хто віддав своє життя за Україну, та всіх тих хто несе військову службу в зоні ООС, за відданість українській державі, незламну силу волі та безстрашність. 


Не випадково мабуть сталося так, що саме 6 грудня, але 1919 року розпочався легендарний Перший зимовий похід армії Української Народної Республіки під проводом командарма Михайла Омеляновича-Павленка, що стало своєрідною естафетою поколінь від українських борців за незалежність майже сто років тому до вже сучасної української армії. 


Без перебільшення сьогодні армія є основою держави. Зовнішньополітичні виклики, загроза збільшення масштабів російської агресії, вирішення всіх цих надзвичайно важливих проблем українці пов’язують з збройними силами. Не випадково зараз серед інститутів влади у різноманітних рейтингах довіри збройні сили завжди займають перші місця. Суспільство врешті-решт зрозуміло, що теза «міцна армія-сильна держава» працює і сьогодні. 


Збройні сили України сьогодні стали центром уваги та надії суспільства. Міцна і сильна Українська армія сьогодні забезпечує мирне і спокійне життя громадян.


З нагоди свята Музей мистецтв презентує до огляду експозицію «Їх справа-захист України».  В ній представлені мистецькі твори з фондового зібрання музею: М.Г. Бондаренко (1914-1999) «На рідній землі», В.В. Нікітін (1947-2015) «Ракетники», В.О. Федоров (1920-1986) «Однополчанин», 


В.О. Федоров (1920-1986) «Саша Михайлов. Однополчанин», В.Г. Плітін (1956) «Святковий салют», В.І. Хворост (1936-2014) «Козак Мамай». 


Слід відзначити, що сьогодні військова тематика, армійський живопис, батальний жанр мистецтва перебувають на піку популярності серед митців, такі зараз мистецькі тренди та творчі напрацювання в колах художників.


Співробітники Музею мистецтв щиро вітають військовослужбовців, ветеранів армії і флоту з Днем Збройних Сил України.  Бажаємо вам здоров’я на довгі роки, добробуту в родинах, злагоди, добра і успіхів в повсякденному житті та у військовій службі. 


Дякуємо Вам за Україну!

 

Зі святом Вас!         



1485Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: