Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: В'ячеслав Чебишев, член Національної спілки журналістів України. Фото автора та з архіву магазину «Майстерня квітів»
Дата: 12 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2020/11/12/nache-u-kvitkovomu-raju-pobuvav-.htm
фотогалерея, 12 листопада 2020

Наче у квітковому раю побував!

В'ячеслав Чебишев, член Національної спілки журналістів України. Фото автора та з архіву магазину «Майстерня квітів»


…Категорично не погоджуюся с твердженням, що квіти люблять виключно жінки! Це зовсім не так! Представники сильної статі теж небайдужі до квітів. Але більшість чоловіків це приховує, а от я завжди публічно зізнаюся, що дуже-дуже люблю квіти! Фаворитами для мене є троянди, хризантеми та мімоза. Пишаюся своєю колекцією троянд, що вирощу вже багато років у себе на садибі. Вони чудові! Це, – по-перше. 


А по-друге, як корінний олександрієць, завжди радію, коли у нашому маленькому провінційному містечку з’являються об’єкти європейського рівня. Одним за таких «свіженьких» об’єктів є «Майстерня квітів». 


Чесно зізнаюся, що в мене давно було бажання розповісти про цей торговий заклад, але щоденна рутина не залишала мені часу здійснити задумане. І от сьогодні, нарешті, я відвідав «Майстерню квітів». Запрошую і вас приєднатися до моєї компанії, друзі. 


Власниця цього квіткового магазину, а точніше, – двох торгівельних точок, Олена Фесюк в розмові зі мною була відвертою і розповіла все, як то кажуть, від А до Я. Ось її розповідь. – Коли ми з чоловіком  їздили по великих містах України та бували за кордоном, завжди звертали увагу на квіткові магазини та відзначали їх високий рівень у всьому. А у Олександрії, на жаль, квіткові магазини набагато нижче класом, хай на мене не ображаються їх господарі. От і народилася ідея піднести планку квіткової торгівлі у місті над Інгульцем на новий, більш високий рівень. Я вдячна своєму чоловікові Павлу, що він не просто схвально віднісся до цієї ідеї, а і втілив її у життя. Якщо чоловіки своїм жінкам дарують квіти, то мій подарував мені квітковий магазин! – жартує Олена і продовжує. – Найскладнішим виявилося знайти у нашому місті професійного флориста.  Та згодом така людина знайшлася… у Головківці! Це наш провідний флорист Анастасія Галушка, яка біля церкви пророка Ілії у цьому сели свого часу робила дуже гарні квіткові  композиції та тематичні інсталяції разом з іншими віруючими. Ми її направили на навчання у Київ. Забігаючи наперед, скажу, що це принесло велику користь нашому бренду, бо Настя дійсно фахово робить квіткові композиції, що дуже подобаються нашим покупцям, які з радістю та вдячністю їх покупають. Перший магазин «Майстерня квітів», що поруч зі стадіоном «Ніка», ми відкрили 8 травня 2019 року. Поступово сформувався наш колектив. Наразі у нас працює п’ятеро жінок. Це, Анастасія Галушка, з якою ви вже знайомі, та продавці-флористи – Галина Хаврусь, Катерина Шуліка, Ольга Уваренко та Наталія Павленко. Вони творчі особистості, які дуже люблять свою справу. Саме тому у нас вже стало доброю традицією робити різні тематичні композиції, наприклад, до Нового року, 8 Березня, до різних пір року і таке інше. Коли процес пішов, захотілося відкрити ще одну торгівельну точку, але вже у центрі міста. І знову Павло вирішив це питання! Вже 3 липня 2020 року біля торгівельного центру «Гранд-Плаза» почав діяти наш другий магазин «Майстерня квітів». Він швидко набув популярності у мешканців міста і це нас дуже радує. А тепер є бажання розширити свій бізнес і відкрити ще один магазин нашого бренду. Таки думки є. Але якщо хтось думає, що ми тут гроші, як то кажуть, лопатами гребемо, то це зовсім не так. Ми вчасно виплачуємо зарплатню та податки, а прибуток наш зовсім мізерний. Для мене це не стільки бізнес, скільки робота, яка доставляє мені задоволення. Я це люблю і пишаюся тим, що приношу користь людям і радую їх нашими гарними квітами. Це дійсно моє. – закінчує свою розповідь Олена Фесюк. 


А я, тим часом, веду розмову з провідним флористом Анастасією Галушкою. Вона розповіла наступне. – Своє перше навчання на курсах у Києві я пройшла у Наталії Агєєвої. Це та людина, яка першої в України почала займатися флористикою і заснувала Міжнародну академію флористики. Це були основи європейської флористики. Потім я ще декілька разів їздила сюди на навчання і це принесло свої плоди. Тепер у флористиці я відчуваю себе дуже впевненою і радію від того, що реалізую тут свої креативні ідеї, що моя робота подобається людям і приносить їм насолоду.


І про таке. Був приємно здивований, що у «Майстерні квітів» можна випити філіжанку ароматної міцної кави та купити солодощів, яких тут великий асортимент! Це дійсно добрий сервіс! 


Сьогодні я відвідав обидва магазини «Майстерня квітів» і можу запевнити вас, що в них дійсно якась благодатна аура. Тут позитивний магнетизм, що дарує добрий настрій і самопочуття. Свою роль у цьому грають і чудові квіти, і ті чарівні жіночки, що тут працюють. А що рівень в магазинах дійсно європейській, можете мені вірити, бо у Старому Світі мені довелося жити не один рік. Тому я насправді знаю, що таке європейський рівень, друзі. На останок  бажаю «Майстерні квітів» завжди бути лідером у флористиці та радувати нас своїми чудовими квітами! 



3414Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: