Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Команда "Team Europe", фото - Олена Карпенко
Дата: 8 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2019/05/08/shkoljari-novoukrainskogo-raionu-pragnut-zmin-.htm
фотогалерея, 8 травня 2019

Школярі Новоукраїнського району прагнуть змін!

Команда "Team Europe", фото - Олена Карпенко

  Ювілейний фестиваль з нагоди Дня Європи - вже десятий!, - провів у Новоєгорівці євроклуб "Веселка". Втілити таке масштабне дійство у життя вдалося у партнерстві із багатьма зацікавленими людьми та структурами у Новоукраїнському районі: школами, організаціями, спонсорами.

Організатори підготували програму, яка передбачала декілька етапів: зустріч команд, захист проектів «Відкрий різноманіття європейських культур», майстер-класи «Фест-футболка» та «Фест-смакота», турнір інтелектуалів та жива бібліотека «Захист прав споживачів». Поштовхом для цього став проект «Я Прагну Змін!», що його написала координаторка районних євроклубів, керівниця євроклубу "​Веселка" Людмила Талашкевич та подала на підтримку Представництва Європейського Союзу в Украіні, яке втілює програму «Інформаційна підтримка молодіжних Мереж ЄС в Украіні».

​Цього року до організаторів фестивалю долучилися і членкині команди  "​Team Europe Кропивницький" - Ольга Гріднєва та Вікторія Талашкевич. Вони провели для школярів із одинадцяти районних шкіл інтерактивну гру на тему "Європейські стандарти у захисті прав споживачів".

- У нас були дві цікаві презентації для школярів - про користь сніданків та про шкоду енергетичних напоїв, - що їх нам надали колеги із Київського національного торговельно-економічного університету, з якими ми познайомилися у рамках програми CISEP (Громадська школа дієвих практик ЄС), і така взаємодія надихає, - розповідає Ольга Гріднєва.

​Разом з Ольгою вона провела для дітей також дві вікторини із призами, а ще - гру у форматі "Що? Де? Коли?", питання на яку підготував інший громадський активіст - Андрій Флоренко. Питання були на єропейську тематику, і діти дуже активно та вдало грали, тож понад три з половиною години промайнули непомітно, а діти отримали не тільки цікаві та корисні знання, а ще й подарунки та сувеніри на згадку.

​Також хочемо розповісти, що проходив захід на базі філії Комишуватської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів «Новоєгорівська загальноосвітня школа», а участь взяли команди із таких закладів, як Рівнянська загальноосвітня школа №7, Приютівська загальноосвітня школа, Рівнянська школа 2, Глодоська загальноосвітня школа, Іванівське НВО, Малопомічнянська загальноосвітня школа, Рівнянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5 та Новомиколаївська загальноосвітня школа. Ці школи представили Норвегію, Румунію, Німеччину, Італію, Ірландію, Бельгію, Грецію, Сербію, Вірменію та Іспанію.


​- Школярі познайомилися із географічним положенням країн, їх культурою та традиціями, фольклором, розвитком науки та промисловості, - розповідає заступник голови районної ради Олег Талашкевич, який разом із методисткою районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Наталею Сабадаш привітали присутніх. 

2346Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: