Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Ганна Трушевич (@hanna_bogdanivna) політичний консультант
Дата: 13 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2018/11/13/instagram-kirovogradskoi-politiki.htm
фотогалерея, 13 листопада 2018

Instagram кіровоградської політики

Ганна Трушевич (@hanna_bogdanivna) політичний консультант


В ХХІ столітті наше життя все більше заполоняють соціальні мережі. Однією з найпопулярніших є Instagram.


Instagram – соціальна мережа, мобільний додаток для обміну фотографіями та відеозаписами.


На сьогоднішній день Instagram активно використовують блогери, бізнесмени та зірки. Вони мають від 300 тисяч до декількох мільйонів підписників, які слідкують за життям популярних людей, прислуховуються до їх думки або купують товар, який пропонує той чи інший інтернет-магазин.


Соціальну мережу використовують не тільки для того, щоб передати якусь інформацію широкій аудиторії, а й для того, щоб стати публічною людиною, але для цього потрібно вибрати аудиторію та контент.


Instagramє хорошою площадкою для іміджмейкінгу (технологія формування іміджу). У кожної Instagram-сторінки чи то особистої, чи бізнес-сторінки є свій стиль обробки фотографій, обрана мова спілкування з підписниками та рубрики сторінки.


Ні для кого не секрет, що політики є публічними особами, які постійно прагнуть висловити свою думку та поспілкуватися зі своєю цільовою аудиторією. Соціальні мережі зараз активно використовують як одну з форм передачі політичних технологій. Тому перед черговими виборами ми вирішили проаналізувати Instagram-сторінки політиків та депутатів, які мають відношення до Кіровоградщини.


Розпочнемо з народних обранців. Кіровоградщина має 5 представників області в парламенті.


Народні депутати від Кіровоградщини Анатолій Кузьменко, Олесь Довгий та Станіслав Березкін не мають своїх сторінок, а от нардеп Михайло Поплавський є активним користувачем Instagram. Правда, цільова аудиторія Поплавського не його виборці, а молодь і студенти. Пан Михайло ділиться зі своїми підписниками інформацією про КНУКіМ. Більше того, народний обранець має свій YouTube-канал, але про це в іншій статті (ФОТО 1).


Продовжимо аналізувати Instagram-сторінки парламентарів. Свій Instagram має народний депутат від міста Костянтин Яриніч. Пан Костянтин активно веде сторінку, яка відновлюється декілька разів на місяць. Яриніч ділиться зі своїми підписниками фотографіями із робочих моментів, привітаннями зі святами та інформуванням про проекти (ФОТО 2).


Не забудемо про народних депутатів, які мають певне відношення до Кіровоградщини. Дмитро Лінько (пройшов до Верховної Ради за списками Радикальної партії Олега Ляшка) не має власної сторінки, але про нього активно пишуть з партійних сторінок, тому деяку інформацію про нардепа можна знайти за хештегом #ДмитроЛінько. Сергій Ларін, який раніше був очільником Кіровоградської ОДА, наразі народний депутат (Опозиційний блок) має сторінку в Instagramз 2014 року та періодично висвітлює свою політичну діяльність (ФОТО 3).


Народний депутат від партії Народний фронт Олександр Горбунов має Instagram-сторінку, але висвітлює тільки інформацію свого проекту «Спортивне місто-спортивна нація» (ФОТО 4).


Перейдемо до очільників міста та області. Голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко та міський голова Кропивницького Андрій Райкович не мають своїх сторінок в Instagram, а от голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко зареєстрований в соціальній мережі (ФОТО 5).


Заступник голови Кіровоградської обласної ради Ігор Степура також має свою сторінку, але тільки дві публікації (ФОТО 6).


Перейдемо до депутатів міської ради Кропивницького. Секретар міської ради Андрій Табалов має Instagram-сторінку, активно її використовує, але підписки на сторінку Табалов контролює і має закритий доступ.Табалов публікує світлини з відпочинку з родиною та свого хоббі (ФОТО 7).


Щодо депутатів міської ради, то народні обранці охоче використовують Instagram як платформу для особистих фото, так і для інформування виборців. Рафаель Санасарян (франція Радикальної партії Олега Ляшка) має Instagram-сторінку, але з приватним доступом (ФОТО 8).


Сергій Горбовський (фракція політичної партії УКРОП) ділиться з підписниками особистими фотографіями (ФОТО 9).


Катерина Шамардіна (фракція політичної партії Рідне місто) інформує фоловерів про свої подорожі, поїздки на тренінги, депутатську роботу та час проведений з родиною (ФОТО 10).


Віталій Пінчук (фракція«Об’єднання «Самопоміч») має лише дві публікації, але активно слідкує за іншими користувачами Instagram (ФОТО 11).


Михайло Бєжан (фракція політичної партії УКРОП) постійно оновлює свою Instagram-сторінку. Публікує пан Михайло фото з відпочинку, з родиною та інформує про партійні проекти (ФОТО 12).


Олександр Цертій (фракція ВО «Батьківщина»)висвітлює тільки привітання зі святами та запрошення на святкування (ФОТО 13).


Володимир Смірнов (фракція «Об’єднання «Самопоміч») на своїй сторінці публікує фото з доньками, з відпочинку та декілька фото з партійною символікою (ФОТО 14).


Валентина Яремчук (фракція політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність») дуже активний користувач соціальної мережі Instagram. Ділиться фотографіями з подорожей та часто записує «історії» (короткі відео) (ФОТО 15).


Геннадій Маламен (фракція ВО «Свобода») висвітлює особисті фото та світлини з партійної діяльності.


Юрій Деркаченко (фракція політичної партії«Блок Петра Порошенка «Солідарність») публікує фото з сином та з відпочинку (ФОТО 16).


Анна Ніжнікова (фракція політичної партії «Опозиційний блок») ділиться інформацією своєї політичної діяльності і свого хореографічного колективу. Часто використовує колажі для обробки фото (ФОТО 17).


Сергій Калапа (фракція політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність») має особисту сторінку, але не висвітлює фотографії (ФОТО 18).


Максим Линченко (фракція політичної партії «Опозиційний блок») має Instagram-сторінку, але не ділиться світлинами (ФОТО 19).


Дмитро Терзов (фракція ВО «Батьківщина») так же має сторінку, але не робить дописів (ФОТО 20).


Члени виконавчого комітету міської ради міста Кропивницького більше використовують Instagram для висвітлення особистих фото.


Олександр Кришко (голова Фортечної районної у місті Кропивницькому раді) ділиться світлинами та «історіями» з відпочинку з родиною, з його хоббі  та з подорожей (ФОТО 21).


Юрій Демець (виконавчий директор організації роботодавців Кіровоградської області) має Instagram-сторінку, але тільки один допис (ФОТО 22).


Олександр Дануца (голова правління медіа-групи «Прайм-Тайм», голова міської організації партії «БПП «Солідарність», політик, телеведучий) активний користувач соціальної мережі. Публікує фото членів родини, домашніх улюбленців та з відпочинку (ФОТО 23).


Продовжимо перегляд сторінок політиків, відомих громадських активістів.


Андрій Лейбенко (помічник міського голови, політик) висвітлює фото та «історії» з подорожей і лише декілька світлин про діяльність міської ради (ФОТО 24).


Артем Стрижаков (громадський активіст) вітає підписників зі святами та інформує про свої проекти (ФОТО 25).


Андрій Лаврусь (громадський активіст) активно користується своєю Instagram-сторінкою, але має приватний обліковий запис.


Алла Сулима (політик) ділиться особистими фото і лише декілька фото з діяльності партії (ФОТО 26).


Узагальнюючи, можна сказати, що вже через декілька років певний відсоток свого електорату політики зможуть загітувати через Instagram.


На сьогодні найпрофесійніше ведуть свої сторінки Сергій Ларін, Костянтин Яриніч та Артем Стрижаков, які публікують дописи з їх політичної діяльності.



2945Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: