Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 26 квітня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2018/04/26/rjatuvalniki-ta-lisivniki-vidpratsjuvali-spilni-dii-u-razi-viniknennja-pozhezhi-u-lisovomu-masivi.htm
фотогалерея, 26 квітня 2018

Рятувальники та лісівники відпрацювали спільні дії у разі виникнення пожежі у лісовому масиві

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


Спекотна погода у поєднанні з низькою вологістю та постійними суховіями призводять до швидкого висихання трави та створюють оптимальні умови для виникнення пожеж в екосистемах. Адже за таких умов достатньо необережно кинутого непогашеного сірника чи недопалка, іскри від автомобіля, щоб сталося займання, а вогонь легко зміг перекинутися на лісосмуги, ліси чи будівлі. 


Саме час говорити про запобігання пожежам у лісах. Оскільки їх не завжди швидко вдається помітити і полум’я стрімко поширюється на великі території, лісові пожежі є дуже небезпечними, бо завдають великої шкоди навколишньому середовищу та створюють загрозу для людей. Як показує практика, розмір збитків та масштаби лісових пожеж напряму залежать від вчасного втручання відповідних служб – пожежних формувань лісового господарства та пожежно-рятувальної служби, – а також від їх злагодженої взаємодії, які відпрацьовуються під час спільних навчань.


25 квітня під керівництвом заступника начальника Управління ДСНС в області з реагування на надзвичайні ситуації полковника служби цивільного захисту Максима Крутіня та першого заступника начальника Кіровоградського управління лісового та мисливського господарства Олега Середюка проведено спільну нараду з керівниками районних підрозділів обох відомств щодо організації підготовки до гасіння пожеж у екосистемах, мінімізації негативних наслідків від них та недопущення їх розповсюдження, тактики гасіння лісових пожеж, ознайомлення зі змістом урядових документів, демонстрації системи нагляду за лісовим масивом.


Згодом були проведені спільні тактико-спеціальні навчання по гасінню умовної лісової пожежі у Бірківському лісництві Олександрівського лісового господарства. 


У процесі навчань було розглянуто ситуацію, коли потрібно гасити масштабну лісову пожежу (більше 5 га) із залученням сил і засобів Кропивницького зведеного загону, який формується з 9 найближчих пожежно-рятувальних підрозділів та аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС в області. У разі залучення авіації під час гасіння лісових пожеж на території Олександрівського лісгоспу визначені водоймища для забору води пожежними вертольотами та місця для посадочних майданчиків. Присутнім продемонстрували один з таких посадкових майданчиків. 


Незважаючи на те, що гасіння пожежі було умовним, всі учасники перейнялися серйозністю обставин, бажанням спрацювати професійно правильно та чітко. Адже успішно проведені навчання є запорукою оперативних та злагоджених дій під час ліквідації реальної надзвичайної події. 


2445Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: