Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Ліана Амбарцумян
Дата: 23 червня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2017/06/23/do-tsentru-kolovorot-za-psihologichnoju-dopomogoju-zvernulis-sotni-uchasnikiv-boiovih-dii.htm
фотогалерея, 23 червня 2017

До центру "Коловорот" за психологічною допомогою звернулись сотні учасників бойових дій

Ліана Амбарцумян


Сьогодні, 23-го червня, у Прес-клубі м. Кропивницький, відбулася прес-конференція, на якій були представлені підсумкові показники роботи Центру ресоціалізації військових (ЦРВ) «Коловорот» за І півріччя 2017 р.


Під час прес-конференції, Андрій Фоменко, координатор, психолог ЦРВ "Коловорот" зазначив, що даний центр був створений за ініціативи нородного депутата Костянтина Яриніча. В "Коловороті" психологічна допомога учасникам бойових дій, членам їх сімей полягає у:


- психологічній корекції негативних психоемоційних станів та розладів, що пов'язані з наслідками бойових дій АТО; 


- психологічній допомозі діючим військовим;


- психологічній допомозі членам родин учасників бойових дій;


"Найчастіше до  ЦРВ "КОЛОВОРІТ" звертаються із:


- проблемами самовизначення (48%);


- проблемами мотиваційної сфери (23%);


- тривожними станами та розладами (11%);


- проблемами адаптації в колективі (11%);


- із питаннями  сімейного консультування (11%);


- із переживаннями втрати (8%);


Військовослужбовці також звертаються з проблеми розладу сну, потребують супроводу при медичному обстеженні, з проханням допомогти у вирішенні проблем з вихованням дітей" - розповів  Андрій Фоменко.


За його словами, за час існування центру "Коловорот" за психологічною допомогою звернулись сотні учасників бойових дій та члени родин військовослужбовців. Найчастіше за допомогою звертаються  чоловіки.


Євген Близнюк, член правління  ГО ЦРВ "Коловорот", учасник бойових дій АТО зазначив, що центр також  проводить різноманітні діагностичні тренінги, тренінги антикризової саморегуляції та тренінги соціально-психологічної адаптації.


"Зараз нами випробовується новий спосіб зближення учасників бойових дій та боротьби з їх психічними розладами у незвичайній обстановці - лісовому таборі, де люди можуть забути про свої проблеми хоча б на декілька днів і поділитися своїми емоціями та переживаннями" - додав  Євген Близнюк.


За словами Андрія Фоменка, ЦРВ "Коловоріт" співпрацює з лабораторією організаційної і соціальної психології інституту психології імені  Г. С. Костюка НАПН України, з кафедрою практичної психології КДПУ ім. В. Винниченка, з центральноукраїнською соціологічною лабораторією КДПУ ім. В. Винниченка, з підрозділами МПЗ військових частин ЗС України (Київ, Кропивницький, Житомирська область) та з асоціацією ветеранів Сил спеціальних операцій (АВССО).


"Наразі ми шукаємо нових партнерів та запрошуємо усіх до співпраці" - наголосив Андрій Фоменко.


5244Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: