Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Ганна Осіпова –заступник директора з наукової роботи Кіровоградського обласного художнього музею
Дата: 31 жовтня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2016/10/31/-osinnii-marafon-.htm
фотогалерея, 31 жовтня 2016

«Осінній марафон»

Ганна Осіпова –заступник директора з наукової роботи Кіровоградського обласного художнього музею

 


27 жовтня співробітники обласного художнього музею здійснили творчий виїзд на Київщину до Білої Церкви та Києва й отримали масу гарних вражень, позитивних емоцій і мистецьких подарунків.


Як і минулої осені на першому пункті призначення у Білій Церкві ми завітали в гості до мистецької галереї нашої надзвичайно талановитої землячки художниці Алли Преображенської - Ронікер. Метою такої зустрічі стало перевезення робіт для відкриття на малій батьківщині мисткині в обласному художньому музеї персональної виставки живопису «REVIVAL. UKRAINE. ВІДРОДЖЕННЯ». Алла Володимирівна не лише  підготувала свої роботи для перевезення, а й презентувала кожний свій твір, а  також розповіла про відкриття цієї виставки в інших музеях України та Європи. І, звісно, найприємнішим моментом нашої зустрічі став дарунок художниці  нашому музею. Вона подарувала нам чудові соняхи - картину, написану у 2011 році,  яка стане гідним поповненням фондового зібрання музею. Щодо перевезеної виставки, то ми плануємо її відкрити вже наприкінці листопада. 


Наступна наша зупинка була в Національному художньому музеї України, який, доречи, вигравши конкурс, нещодавно очолила наша землячка Юлія Литвинець. Юлія Олександрівна презентувала нам каталог «Спецфонд                      1937-1939 з колекції НХМУ», 2016 року, автором-упорядником якого вона і є. Це фундаментальне видання є справжнім подарунком музейникам, адже  розкриває маловідомі  сторінки дослідження творів мистецтва у буремні                      30 роки ХХ століття. Такий ґрунтовний каталог стане добрим підґрунтям науково-дослідної музейної роботи співробітнику будь-якого музею. Також вже маємо домовленість щодо відкриття даного виставкового проекту у нас в музеї.


А ще у Національному художньому музеї України нас чекала ще одна приємна зустріч із киянином - сином нашого видатного художника – земляка Юрія Луцкевича теж художником Олександром Луцкевичем. Який також презентує свої роботи під творчим псевдонімом Алекс Лєрман, вшановуючи                   і ім’я своєї видатної матері, відомої художниці Зої Лєрман. Олександр передав до фондів нашого музею в дарунок шість своїх малюнків та афішу своєї персональної виставки. Ми щиро вдячні художнику за передані роботи та сподіваємося на нові зустрічі та виставки.


Наступним етапом нашого «творчого марафону» став переїзд до Національного науково-дослідного реставраційного центру України, до наших друзів художників-реставраторів, з якими ми співпрацюємо вже понад 20 років. В реставраційному центрі нас очікувала відреставрована  робота з фондового зібрання музею корифея українського живопису Тетяни Яблонської. Ми дуже вдячні  за професійну роботу художнику-реставратору І категорії Олені Морозовій (довідково: твір великих розмірів 2,15см х 1,43см), адже                             у наступному році до ювілею Тетяни Нилівни плануємо відкрити експозицію художниці     в стінах музею.


Далі, саме у годину пік ми почали рух до останньої нашої зупинки Київської міської митниці, де згідно наказу Міністерства культури України                від 19 серпня 2016 року № 712 «Про впровадження в дію рішення Експертно –фондової ради з питань безоплатної передачі вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави, оформленого протоколом засідання від 24 червня 2016 р. №1» ми повинні були отримати книгу сакрального змісту, для поповнення фондової колекції музею.


Оскільки дорога до митниці тривала досить довго весь час на телефоні                                    з нами був інспектор митної служби Сергій Соколов. Саме він і здійснив передачу майбутнього нового музейного  експонату «Новий Завіт з Псалтир’ю» прямо в своєму кабінеті. Разом із книгою нам передали і протокол ПМП (порушень митного перевезення) та інші документи, які допоможуть атрибутувати новий музейний предмет. Тож висловлюємо  вдячність нашим митникам та сподіваємося на нові поповнення фондів.


«Осінній марафон» Команди КОХМ закінчився після опівночі                                           у Кіровоградському обласному художньому музеї. Стомлені, але щасливі,                   ми успішно повернулися додому з багажем позитивних емоцій, гарних вражень та  чудовим поповненням музейної скарбниці. 


Тож вже у черговий раз анонсуємо нові поповнення та виставкові проекти і запрошуємо відвідати головну мистецьку збірку Степової Еллади!

   

         


3271Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: