Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: "Кіровоград24", фото - Олег Шрамко
Дата: 28 липня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2016/07/28/u-kropivnitskomu-prezentuvali-novii-statut-partii-ukrop-.htm
фотогалерея, 28 липня 2016

У Кропивницькому презентували новий Статут партії «УКРОП»

"Кіровоград24", фото - Олег Шрамко


Сьогодні, 28 липня, у Кропивницькому відбулася конференція Кіровоградської обласної регіональної парторганізації політичної партії «Українське об'єднання патріотів – УКРОП».


На конференцію приїхали народний депутат України, голова політради партії «Українське об'єднання патріотів –УКРОП» Тарас Батенко та народний депутат України Олександр Дубінін.


На конференції, зокрема, було презентовано нову редакцію Статуту партії, що спрямована на підвищення ролі простих партійців та первинних осередків.


За словами нардепів, основні новації Статуту спрямовані на будівництво «УКРОПу», як партії нового для України типу, яка несе в собі демократичні засади, формується знизу вверх, а не зверху вниз. Проект Статуту передбачає запуск дієвих соціальних ліфтів, формування кадрового резерву. 


В ньому детально прописані процедури, які унеможливлять узурпацію влади в партії (зокрема – квотум недовіри). Прописані нові прозорі процедури прийому в партію та виключення з неї. Пропонується запровадити внутрішньопартійні праймеріз, в яких зможуть взяти участь і прихильники Партії.


Якщо говорити детальніше, то нова редакція Статуту партії істотно розширила права партійців. В управління введено механізм проведення щорічних партійних експертних форумів, формування кадрового резерву, унеможливлено узурпацію влади в партії, розширена роль регіонів, чітко визначені фундаментальні цінності та принципи партії і відповідальність за їх порушення.


Так, згідно із Статутом, кожен член партії може вільно обговорювати будь-які питання політики і практичної діяльності партії. Член партії виключається з неї у разі виявлення фактів надання завідомо недостовірної інформації або фактів приховання інформації при вступі до партії. Прихильники партії не платять членських внесків та діють на добровільних засадах. Вони мають право бути присутніми на заходах, які проводяться первинними партійними осередками, з правом дорадчого голосу. Прихильники також мають право голосу на внутрішньопартійних опитуваннях та праймеріз при висуванні кандидатів на виборах всіх рівнів, згідно процедур визначених статутом. Облік прихильників здійснюється первинними осередками за місцем їх проживання.


Загалом же під час конференції Кіровоградської обласної регіональної парторганізації політичної партії «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» було обговорено перспективи розвитку політичної сили та подальші дії на політичній арені України. 











3746Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: