Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Вікторія Балазюк, Кіровоградська виправна колонія Облуправління ДПтС України (№ 6)
Дата: 9 червня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2016/06/09/v-chergovii-raz-kirovogradska-vipravna-kolonija-vidkrila-svoi-dveri-dlja-vidviduvachiv.htm
фотогалерея, 9 червня 2016

В черговий раз Кіровоградська виправна колонія «відкрила свої двері» для відвідувачів

Вікторія Балазюк, Кіровоградська виправна колонія Облуправління ДПтС України (№ 6)


Вчора, 08 червня поточного року, Кіровоградську виправну колонію обласного управління ДПтС України (№ 6), згідно графіку, мали змогу відвідати родичі засуджених, громадські та релігійні організації, представники спостережних комісій та засобів масової інформації тощо.


Такий захід у виправній колонії проводиться з 2013 року в рамках прозорості та відкритого висвітлення роботи установи. Окрім керівництва управління Державної пенітенціарної служби в Кіровоградській області, до установи завітали представники громадської організації «Територія успіху»,  Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», релігійних конфесій, члени обласної спостережної комісії, представники ЗМІ та найочікуваніші гості засуджених – їх родичі.

 

Незвичними відвідувачами для колонії стали підлітки - вихованці комунального закладу «Центру соціально-психологічної реабілітації дітей» Кіровоградської обласної ради, яким було проведено екскурсію з метою профілактики злочинності серед неповнолітніх. 


Загалом відвідало більше сімдесяти бажаючих ненадовго зазирнути у життя колонії.


Начальник колонії полковник внутрішньої служби Вадим Скубілін перед проведенням екскурсії відвідувачів попередив про необхідність дотримання правил поведінки та мір безпеки та довів мету даного заходу. 


В ході «Дня відкритих дверей» запрошеним надали можливість ознайомитися з порядком та умовами відбування покарання засудженими, матеріально-побутовими умовами їх проживання. 


Розпочато екскурсію з об’єктів інтендантського та комунально-побутового забезпечення: присутні оглянули комплекс резервних засобів для приготування їжі на альтернативному виді палива,  відвідали їдальню для засуджених, де було доведено норми харчування, надано можливість ознайомитись з меню, у пекарні скуштувати нещодавно спеченого хліба та побачити процес приготування тіста. Ті, хто відвідував приміщення минулого разу на подібному заході, побачили які позитивні зміни відбулися за останні місяці завдяки проведеним ремонтам.


Відвідали запрошені і православну церкву святого Романа, де священослужитель розповів про коротку історію створення храму та роботу, яка проводиться по виправленню засуджених саме через їх каяття, таким чином повертає їх до духовності. 


Оглянувши святе місце, гості зайшли на одне із відділень соціально-психологічної служби для ознайомлення з умовами проживання та проведення основного часу засуджених. Присутні побачили житлові приміщення, кімнату виховної роботи та побутові приміщення. В цілому умови, які створює адміністрація установи для засуджених у місці позбавлення волі, справили на «екскурсантів»  позитивні враження.


Завершуючи екскурсію, бажаючих запросили оглянути продукцію, яка випускається завдяки роботі засуджених на промисловій зоні та побачити окремі об’єкти виробництва. 


Наприкінці заходу «Відкритих дверей» начальник установи Вадим Скубілін та адміністрація колонії відповіли на запитання гостей, заспокоїли їх, що попри негативно спрямовані чутки щодо обстановки в установі, які мали місце останнім часом, у колонії спокійно та все під контролем адміністрації. А ті, у свою чергу, висловили вдячність за надання їм можливості ознайомитися з умовами життя громадян по ту сторону паркану та написали лист подяки.




5006Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: